Главная » 2015 » Липень » 29
    29 липня 2015 року з нагоди 150-річчя від дня народження видатного релігійного і громадсько-культурного діяча – Митрополита Андрея Шептицького, у читальній залі Віньковецької ЦРБ проведено історичний портрет «Іменем величного Андрея».
   
Андрей Шептицький – видатний релігійний діяч ХХ століття. Більш, ніж 50 років був головою (митрополитом) Української греко-католицької церкви в Україні. Його резиденція знаходилася у Львові. Нащадок вельможного українського роду, що бере свій початок у ХІІІ столітті, митрополит Андрей присвятив своє життя служінню українській Церкві та українському народу.
    Він є символом української Церкви, національного й духовного єднання. Окрім того Владика відомий в нашій історії як політичний діяч, благодійник, ... Читати далі »
Просмотров: 7510 | Добавил: VCRB | Дата: 29-07-2015

«Якщо ви хочете, щоб молодь тягнулась до знань,  турбуйтесь про головні, найважливіші джерела духовної культури – бібліотеки»
                В. Сухомлинський
 
     Кардинальні зміни, які відбуваються в Україні у економічній, соціальній, політичній сферах вимагають пошуку нових форм і механізмів управління державою, економікою, суспільством, а, відтак, обумовлюють істотні зміни умов функціонування закладів науки, освіти, культури.
     Бібліотеки, як складова частина суспільства не можуть стояти осторонь тих процесів, які нині відбуваються в Україні. ... Читати далі »
Просмотров: 557 | Добавил: VCRB | Дата: 29-07-2015