Главная » 2020 » Червень » 19
19 червня - Міжнародний день боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту.
Проблема сексуального насильства, жертвами якого стають найменш захищені категорії людей: жінки і дівчата, залишається гострою і в даний час.
19 червня відзначається Міжнародний день боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту. Ця дата була започаткована резолюцією Генеральної Асамблеї ООН № A/RES/69/293 від 19 червня 2015 року, з метою залучення додаткової уваги до проблеми сексуального насильства в умовах різних конфліктів: як міжнародних, так і внутрішньодержавних (громадянських воєн), незалежно від того, який характе ... Читати далі »
Просмотров: 232 | Добавил: VCRB | Дата: 19-06-2020

   21 червня 2020 року виповнюється 85 років від дня народження французької письменниці та драматургині Франсуази Саган (Куаре).
   За життя їй дали прізвисько «чарівний маленький монстр». Книга, яка зробила письменницю знаменитою — «Добридень, смутку!». Цю книгу письменниця написала, коли їй було лише вісімнадцять років.
   Свій літературний псевдонім Саган запозичила зі сторінок роману Марселя Пруста «У пошуках втраченого часу», де згадується герцогиня Доротея Саган.
    Без удаваної скромності Ф.Саган розповідала про себе: «У мене, можливо, більше ... Читати далі »
Просмотров: 194 | Добавил: VCRB | Дата: 19-06-2020

Харарі, Ювал Ной 21 урок для 21-го століття / Ювал Ной Харарі. – Київ : BOOKCHEF, 2018. – 416 с.

  Попередні книги Ювала Ноя Харарі вже сколихнули світ та стали справжніми бестселерами. Довгоочікувана праця автора «21 урок для 21 століття» змушує замислитись над питанням сьогодення. Автор пише про наш світ, який кожного дня стає складнішим для розуміння.
   Як нам боротися із епідемією фейкових новин? Чи зможемо захиститися від ядерних катастроф? Що зупинить тероризм? Які цивілізації домінують: Іслам, Захід чи Схід? Чи буде нова Світова війна? Основне завдання цієї книги ... Читати далі »
Просмотров: 178 | Добавил: VCRB | Дата: 19-06-2020