Главная » 2012 » Січень » 20 » 22 січня - День Соборності та Свободи України
13:50
22 січня - День Соборності та Свободи України

         У залі засідань райдержадміністрації відбулися урочистості присвячені Дню Соборності та Свободи України за участю керівництва райдержадміністрації та районної ради, керівників та колективів організацій, установ району.   

   Зі словами урочистого привітання до присутніх звернувся голова районної державної адміністрації Анатолій Володимирович Панасевич:«Цього року день 22 січня набуває особливого змісту. Вперше цей день відзначатиметься як День Соборності та Свободи України.  Державне свято, яке символізує цілісність українських земель та єдність боротьби за свободу України. Підтримуючи позицію Президента України Віктора Федоровича Януковича та його об'єднуючу ідеєю «Україна для людей» - ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови багатої, вільної й демократичної України. Сьогодні, як ніколи ми повинні підтримувати та продовжувати героїчні досягнення наших предків, виправдати сподівання батьків і стати гордістю для наших нащадків. …»

     Захоплюючу розповідь про шлях становлення державного свята здійснили С.В.Кушнір, провідний бібліотекар відділу обслуговування центральної районної бібліотеки та О.В.Янкевич, методист районного будинку культури, які повідомляючи визначні факти історії, використовували мультимедійну установку, на якій учасники заходу мали змогу споглядати визначні етапи утвердження ідеалів свободи і демократії, зміцнення єдності українського народу навколо ідеї соборності української держави. 

     Представники райдержадміністрації, районної ради, трудових колективів району поклали вінки та живі квіти до пам’ятника видатного діяча української культури та активного діяча становлення української держави Т.Г.Шевченка.

  Для учасників урочистостей проведено перегляд книжкової виставки "Україна навіки соборна".

                                                    

Просмотров: 635 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0