Главная » 2013 » Січень » 29 » 95-та річниця подвигу Героїв Крут
17:14
95-та річниця подвигу Героїв Крут
      Крути – сумна, але славетна сторінка нашого літопису. Ця назва стала символом нашого українського відродження. У січні 1918 року саме сила національної ідеї покликала молодь і студентство столиці новонародженої Української Народної Республіки стати на захист рідної країни. Уряд УНР, опинившись без війська, кинув на протистояння з російською армією Муравйова, що йшла на Київ, кілька сотень погано озброєних українських студентів та гімназистів. Майже всі вони полягли у нерівному бою.  
            Їх – юних сміливців лиш жменька була –
            Із серцем зі сталі і духом з граніту.
            О, велич летіла у вічність з їх лав  
            І чин їх навіки став юності міфом.
                                                     Марко Боєслав
         До 95-ї річниці подвигу Героїв Крут та в пам'ять про загиблих працівники районної дитячої бібліотеки провели історичну годину «Бій під Крутами: що ми про це знаємо». З хвилюванням слухали дев’ятикласники Віньковецького НВК розповідь та дивились відеосюжети про героїв Крут, подвиг яких є прикладом патріотизму для української молоді.
           

         Працівники центральної районної бібліотеки для користувачів Інтернет-центру провели годину пам'яті «І знов під Крутами рясні сніги упали…». У ході заходу присутні познайомились із історичними подіями, що передували трагедії під Крутами, прослухали поезію у виконання учениці Віньковецького НВК, присвячену студентам-патріотам.
             

         Подвиг і самопожертва цих юнаків – дороговказ всім наступним поколінням. Знати історичне коріння – святий обов'язок кожного свідомого українця. Тільки пам'ятаючи минуле, ми будемо мати гідне і надійне майбутнє.

Просмотров: 595 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0