Главная » Архів новин
Горак Р. Журавлі відлетілі… : есеї про Квітку Цісик та її рід / Р. Горак. – Львів: Апріорі, 2018. – 400 с.: іл.
У новій книжці львівського письменника Романа Горака – розповідь про одну з тих пташок, яка своїм голосом лікувала всіх зболених і стужених за втраченою Батьківщиною. Тих, хто відлетів журавлиним ключем на чужину і вже не зміг повернутись, і тих, хто залишився вдома…
Її ім’я – Квітка Цісик, яка вже стала легендою України. Про неї та про її рід ця книжка.
Просмотров: 227 | Добавил: VCRB | Дата: 09-08-2019

Шановні любителі книги!
Упродовж ІІІ кварталу  2019 року фонд Віньковецької ЦРБ поповнився новинками, що безкоштовно надійшли за Державною програмою «Українська книга» та творами письменників Віньковеччини.

Усі видання виключно українською мовою.

Приємного та цікавого читання!

Завжди раді бачити Вас у нашій бібліотеці!


P.S. На ... Читати далі »
Просмотров: 286 | Добавил: VCRB | Дата: 04-08-2019

   Саме під такою назвою 01 серпня 2019 року відбувся семінар бібліотечних працівників Віньковецького  району.
   Головний спеціаліст відділу культури Віньковецької райдержадмінстрації Яворська Л.М. познайомила бібліотекарів з умовами роботи закладів культури під час децентралізації та створення   громад.
   Під час  семінару провідні спеціалісти  ЦРБ провели методичні консультації на теми:
- «Читання української книги: традиції, новації, завдання та перспективи» 
- «Українська видавнича справа - рушій розвитку української літератури» 
... Читати далі »
Просмотров: 276 | Добавил: VCRB | Дата: 02-08-2019

Тхюї К. Ru: роман/ Кім Тхюї; переклад З. Борисюк.- Львів: В-во Анетти Антоенко, 2018.- 144 с.

Про війну у В’єтнамі ми чули і з трибун політиків, і зі сторінок преси. Та авторка розповідає про життя дівчини у Сайгоні під час тих подій. Головна героїня разом з батьками покинула В’єтнам у човні, вони перейшли через страшні умови життя у таборі біженців у Малайзії, та опинились в Канаді. Як це – звикати до нового стилю та способу життя, авторка розповідає дуже щиро та легко.
Французькою Ru означає «струмочок», у переносному  значенні «витікання, потік, циркуляція» (сліз, ... Читати далі »
Просмотров: 239 | Добавил: VCRB | Дата: 19-07-2019

    У перший місяць літа відзначаємо День Конституції України. День Конституції – не просто свято нормативного акту, а день, коли було затверджено права і свободи громадян України. Конституція – це основний державний документ, який визначає державний устрій, порядок і принципи функціонування органів влади, виборчу систему, права й обов’язки держави, суспільства та громадян.
  Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на ... Читати далі »
Просмотров: 379 | Добавил: VCRB | Дата: 27-06-2019

    26 червня 2019 року у Віньковецькій ЦРБ проведено професійну годину для працівників бібліотек району.  Провідний методист Мельник І.М. ознайомила з положенням про обласний конкурс серед публічних бібліотек на краще облаштування прилеглої території «Бібліотечний простір» та проаналізувала статистичні дані за І півріччя.
    Провідний бібліотекар відділу обслуговування Кушнір С.В. поділилася нотатками з обласного семінару директорів «Стратегія розвитку центральних бібліотек в умовах інформаційного суспільства».
... Читати далі »
Просмотров: 286 | Добавил: VCRB | Дата: 26-06-2019

    Безмежний світ щоденно радує, дивує нас різнобарв’ям природи. Ми не перестаємо захоплюватися безсмертними творами мистецтва, насолоджуватися повним сприйняттям дійсності, часто зовсім не цінуючи те.  А порч живуть ті, які позбавлені можливості бачити світ таки, яким він є. Це люди із вадами зору.
    Щоб якось захистити свої інтереси, вони вже давно об’єдналися в Українське товариство сліпих (УТОС) і періодично проводять свої заходи. Одна із таких зустрічей «Людина – найвища цінність» у рамках акції «Я бачу вас серцем»  відбулася 20 червня  у залі районної дит ... Читати далі »
Просмотров: 281 | Добавил: VCRB | Дата: 21-06-2019

  Півонії – улюблені квіти українців. Вони багаторічні, не потребують особливого догляду і добре зимують у ґрунті, витримуючи мороз до -20. З'являються квіти ранньою весною, із першим теплом: із ґрунту тягнуться до сонця вишневі пагони, з яких потім розгортаються листочки.
   Налічують майже 35 видів півоній: білого, жовтого, жовто-гарячого, рожевого, вишневого і червоного кольорів з відтінками. 
  Рання вишнева півонія зацвітає наприкінці травня, саме до свята останнього дзвоника у школах.
   Півонія має лікувальні властивості. Її корені містять крохмаль, цукор, алкалоїди і дубильні речо ... Читати далі »
Просмотров: 327 | Добавил: VCRB | Дата: 03-06-2019

  31 травня у відділі обслуговування Віньковецької ЦРБ проходив шаховий турнір, присвячений Міжнародному дню  захисту дітей.
   Участь у ньому взяли шахісти з більшості шкіл району.
  Заступник селищного голови В.В. Карпов привітав учасників святкового турніру з  Міжнародним днем захисту дітей. Бібліотекарі також долучилися до вітань.
   У залі, де проходила гра, розміщена кни ... Читати далі »

Просмотров: 280 | Добавил: VCRB | Дата: 31-05-2019

  30 травня у Віньковецькій ЦРБ відбувся методичний день бібліотечних працівників району  «Інформаційне забезпечення потреб користувачів традиційними та інноваційними методами». 
   Провідні спеціалісти ЦРБ провели консультації на теми: «Трудова та виконавська дисципліна» директор ЦБС Нетреба Л.М., "Бібліотека – відкритий комфортний простір для користувачів" провідний методист Мельник І.М., "Впроваджуємо УДК" провідний бібліотекар Слишинська Г.М., "Робота з користувачами-дітьми під час літніх канікул" заступник директора по роботі з дітьми Матковська Л.А.
... Читати далі »
Просмотров: 250 | Добавил: VCRB | Дата: 30-05-2019

« 1 2 ... 30 31 32 33 34 ... 75 76 »