Главная » Архів новин
   14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.
   Напередодні цієї пам'ятної дати керівництво району, представники трудових колективів, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, їх рідні поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам аварії.
   Вшанувальні заходи продовжилися у читальному залі центральної районної бібліотеки, де відбулася година пам'яті "На Чорнобиль журавлі летіли..." з учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС, керівництвом району та керівниками і представниками районних управлінь, відділ ... Читати далі »
Просмотров: 298 | Добавил: VCRB | Дата: 13-12-2019

    13 грудня в приміщенні Віньковецької районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості відбувся День правових знань «Рівні права – рівні можливості» для безробітніх, ініційований центральною районною бібліотекою. Учасниками Дня стали Н.Макарова, нотаріус, О.Біла, начальник відділу Віньковецького бюро правової допомоги, М.Тернавська, начальник Віньковецького відділу обслуговування громадян (сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області, В.Белінська, завідувачка Віньковецького районного с ... Читати далі »
Просмотров: 248 | Добавил: VCRB | Дата: 13-12-2019

  Не секрет, що найбільшою цінністю і гордістю для бібліотеки є її фонди, а в бібліотечних фондах перше і почесне місце займають книги. А кожна нова книга у бібліотеці - це подія, це завжди таємниця і знайомство, здатне принести ні з чим незрівнянне задоволення. Нова книга має неповторний запах, приємна на дотик, таємнича за змістом. І познайоми із ними та запросити у своє коло завзятих книгоманів ми намагаємось  усіх!
 10 грудня до нашої біблоітеки завітади працівники ДНЗ №2 "Колобок" на День нової книги "Дегустація книжкових новинок".
  &n ... Читати далі »
Просмотров: 239 | Добавил: VCRB | Дата: 11-12-2019

   З метою популяризації та обізнаності населення в межах правових та соціальних норм з 9 по 13 грудня  в Віньковецькій центральній районній бібліотеці стартував Всеукраїнський тиждень права.
   9 грудня працівники ЦРБ провели правовий екскур «Людина. Право. Закон» для працівників територіального центру соціального обслуговування Віньковецького району. 
  Зокрема, говорили про те,  куди звертатися, щоб захистити свої законні інтереси, де знайти потрібну інформацію, як протидіяти дискримінації та насильству на ... Читати далі »
Просмотров: 215 | Добавил: VCRB | Дата: 09-12-2019

Маккалоу Д. Брати Райти/ Д.Маккалоу; пер. з англ. Н.Лавської.- Київ: Видавнича група КМ-БУКС, 2018. - 256 с.: 48 окр.арк. іл.

   Книга "Брати Райти" розповідає реалістичну драматичну історію про мужніх братів, які навчили світ літати: Вілбера та Орвілла Райт. Одного зимового дня 1903 року два сина місцевого єпископа з Огайо змінили історію. Проте усьому світу знадобився деякий час, щоб повірити в те, що сталося: почалася нова ера в історії людства, час, коли люди піднялися в небо. Хто були ці два невідомих брата та як вони досягли того, що зробили?
   "Брати Райти" - це диво ... Читати далі »
Просмотров: 216 | Добавил: VCRB | Дата: 07-12-2019

    З 25 листопада по 10 грудня в Україні проходить акція «16 днів проти насильства». Дати початку та завершення акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.
   Центральна районна бібліотека та районна дитяча бібліотека, підтримуючи ініціативу Всеукраїнської акції, провели для користувачів  правовий діалог «Від миру вдома до миру в усьому світі ... Читати далі »
Просмотров: 220 | Добавил: VCRB | Дата: 05-12-2019

    Щороку 3-го грудня у світі відзначається Міжнародний день інвалідів, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя, інтеграції в суспільство. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами.
   З нагоди Міжнародного дня інвалідів 29 листопада працівники центральної районної бібліотеки разом з територіальним центром соціального обслуговування  провели  свято-зустріч для людей з ва ... Читати далі »
Просмотров: 285 | Добавил: VCRB | Дата: 29-11-2019

27 листопада у центральній районній бібліотеці відбувся День теорії і практики "Видання публічної бібліотеки: різновиди та методика створення" для працівників публічних бібліотек району.
Про біліотеки, як інформаційні центри, якісне задоволення потреб громади та пріоритети діяльності сучасних бібліотек вели розмову директор ЦРБ С.Кушнір та провідний методист І.Мельник.
На навчально-практичних заняттях розглядалися питання: "Різновиди видань публічної бібліотеки", "Сучасні програми для оформлення та випуску друкованої продукції", "Методика складання бі ... Читати далі »
Просмотров: 229 | Добавил: VCRB | Дата: 28-11-2019

    15-16 жовтня у Віньковецькому РБК за організаційної підтримки Віньковецької райдержадміністрації, районної ради, Центру дослідження історії Поділля при Кам`янець-Подільському національному університеті ім. І.Огієнка, Хмельницької обласної організації НСКУ відбулася Наукова історико-краєзнавча конференція «Віньковеччина: історія, культура, духовність», присвячена сторінкам історії Віньковецького району.
Учасників конференції привітали голова районної ради А.Ходюк, заступник голови райдержадміністрації Л.Коваль, які закцентували увагу на важливості зародження краєзнавчого руху на Віньковеччині, шляхах його розвитку й под ... Читати далі »
Просмотров: 258 | Добавил: VCRB | Дата: 17-11-2019

Улюра Г. 365. Книжка на кожен день, щоби справляти враження культурної людини / Ганна Улюра;  іл. Крістіна Золотарьова – Київ: Видавництво ArtHuss, 2018. – 480 с. 

    «365» – розповіді про 365 найважливіших книжок у світовій літературі. Не довідник і не списки книг, рекомендованих до обов’язкового читання. Що таке добра книжка, кожен вирішуватиме сам, як було завжди. А «365» – це короткі есе про 365 добрих книжок за версією однієї людини, літературного критика Ганни Улюри. Такий собі повномасштабний авторський канон. Сто книжок із «365&raqu ... Читати далі »
Просмотров: 192 | Добавил: VCRB | Дата: 15-11-2019

« 1 2 ... 31 32 33 34 35 ... 78 79 »