Главная » Архів новин
   33 роки Чорнобильської трагедії. 33 роки болю. 33 роки пам’яті. Аварія на Чорнобильській АЕС стала справжнім випробуванням на мужність і єдність. 
    5 листопада у приміщенні Віньковецької центральної районної бібліотеки відбулася зустріч з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС, на яку завітали голова Хмельницької обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» В.А.Якимчук, автор книг «Чорнобильці Хмельницького», «Медики Чорнобиля Хмельниччини», «Люди полинової долі» та голова міської о ... Читати далі »
Просмотров: 266 | Добавил: VCRB | Дата: 05-11-2019

# Невимушені: антологія/ Бабкіна та ін.; післямова В.Єрмоленка; худ. О. Голякова . – Харків: Віват, 2018.- 192 с.: іл.

     #Невимушені» – це книга п’ятьох молодих українських авторів про їхнє покоління, їхню свободу та їхню печаль. Книга із п’ятьох оповідань, кожне з яких зачіпляє окремі сторони людського життя, але в результаті нагадує про найважливіше.
    П’ять різних оповідань – це п’ять різних поглядів на одне запитання, які, можливо, чимось схожі, а чимось абсолютно протилежні. У кожного з письменників свій неповторний стиль, і ця книг ... Читати далі »
Просмотров: 198 | Добавил: VCRB | Дата: 18-10-2019

     Вибір професії для кожної молодої людини - це вибір свого місця в житті, і без перебільшення можна сказати, що для старшокласників - це завжди проблема номер один. Саме тому  професійна орієнтація учнівської молоді є надзвичайно важливим напрямком роботи.
    15 жовтня, уже традиційно, у районному будинку культури  для учнів 9, 11 класів Віньковецького ліцею та шкіл району  проведено «Ярмарок професій» за участю представників професійно-технічної освіти та коледжів Хмельниччини. Організаторами заходу вже декілька років поспіль є відділ ... Читати далі »
Просмотров: 279 | Добавил: VCRB | Дата: 15-10-2019

   14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День Українського козацтва, День УПА та День захисника України.

   З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Запорожці, зокрема, мали на Січі церкву на честь Покрова Пресвятої Богородиці з іконою її Покрова. Окрім того, на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, що обирала гетьмана, визначала, як козацтву жити далі. Тому символічно, що, що саме цього дня Україна відзначає ще три славні свята, покликані вшанувати доблесних захисників України. ... Читати далі »
Просмотров: 247 | Добавил: VCRB | Дата: 12-10-2019

    8 жовтня у районному будинку культури відбулася зустріч з непересìчною особистістю, патріотом своєї держави, поетом і прозаїком, членом Національної Спілки письменників України, членом Віньковецької районної літературної спілки «Огневежа», учасником АТО Артуром Закордонцем. Літературні варіації «Не каюсь, не змінююсь, завжди я тільки Такий» були присвячені не лише такій знаковій для кожного письменника події, як вихід чергової книги «Гримуля»  (до речі, пан Артур представив її на розсуд читачів на 26 БукФорумі у Льовові), а й 50-річному ювілею літератора.
    Прив ... Читати далі »
Просмотров: 266 | Добавил: VCRB | Дата: 09-10-2019

  29 вересня  у читальній залі центральної районної бібліотеки пройшли урочистості з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек.

  На свято завітали заступник голови райдержадміністрації Л.Коваль, начальник відділу культури О.Слишинська, які знайшли теплі, щирі слова на адресу бібліотекарів, підкресливши важливість їхньої праці, здобутки та побажали здійснення всіх планів, особистого здоров’я, щастя, сімейного затишку, миру та всіх гараздів.

... Читати далі »
Просмотров: 247 | Добавил: VCRB | Дата: 27-09-2019

Гавришко М. Долаючи тишу: жіночі історії війни / М. Гавришко. ‒ Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2018. ‒ 240 с.

Справжні біографії, долі дівчат та юнок, яких колись змінила війна… У період Другої світової чимало жінок приєдналося до лав націоналістичного підпілля та Української повстанської армії як зв’язкові, розвідниці, санітарки, воячки… Пліч-о-пліч із чоловіками вони пройшли горнило кривавих подій, спростувавши всі стереотипи «слабкої статі». Їхні голоси тривалий час не було чутно. Їхній досвід був невидимим.
Ця книжка — збірка історій-сповідей жінок, які не просто бачили ... Читати далі »
Просмотров: 229 | Добавил: VCRB | Дата: 20-09-2019

    10 вересня Україна відзначає 125-річчя від дня народження Олександра Довженка, відомого письменника, класика світового кінематографа, кінодраматурга, кінорежисера.
   У Віньковецькій центральній районній бібліотеці  оформлено персональну виставку «Десною зачарований», присвячену видатному майстру, що підготовлена на матеріалах з фондів ЦРБ, що висвітлюють літературну, художню та кінематографічну спадщину Олександра Довженка, його творчі задуми, дають уявлення про долю митця та його внесок у розвиток української і світової культури.
    Олександр Довженко вважається творцем українського кі ... Читати далі »
Просмотров: 248 | Добавил: VCRB | Дата: 08-09-2019

Не секрет, що найбільшою цінністю і гордістю для бібліотеки є її фонди, а в бібліотечних фондах перше і почесне місце займають книги.
Для вчителів-філологів нашого району бібліограф-краєзнавець Віньковецької ЦРБ Марина Жук підготувала бібліодаджест "Новинки від сучасних українських авторів: книжки, які варто прочитати".
Учасники зустрічі познайомилися з новими виданнями художньої літератури, ... Читати далі »
Просмотров: 284 | Добавил: VCRB | Дата: 19-08-2019

Горак Р. Журавлі відлетілі… : есеї про Квітку Цісик та її рід / Р. Горак. – Львів: Апріорі, 2018. – 400 с.: іл.
У новій книжці львівського письменника Романа Горака – розповідь про одну з тих пташок, яка своїм голосом лікувала всіх зболених і стужених за втраченою Батьківщиною. Тих, хто відлетів журавлиним ключем на чужину і вже не зміг повернутись, і тих, хто залишився вдома…
Її ім’я – Квітка Цісик, яка вже стала легендою України. Про неї та про її рід ця книжка.
Просмотров: 229 | Добавил: VCRB | Дата: 09-08-2019

« 1 2 ... 32 33 34 35 36 ... 78 79 »