Главная » Архів новин
    22 травня у переддень відзначення Дня героїв України у читальній залі Віньковецької районної дитячої бібліотеки відбулась зустріч «Перегортає пам’ять сторінки» з  уродженцем Пилипів-Олександрівських Г.С.Атаманюком. 
   Григорій Сергійович, якому цьогоріч виповнилось 93 роки – учасник Другої Світової війни, єдиний в області та місті Хмельницькому кавалер чотирьох медалей «За відвагу». Нагороджений орденами: «Вітчизняної війни» І ступеня, «Червоної Зірки», «За мужність» ІІІ ступеня; медалям ... Читати далі »
Просмотров: 272 | Добавил: VCRB | Дата: 22-05-2019

Любка А. Саудаде / Андрій Любка.- Чернівці:Книги – ХХІ, Meridian Czernowitz, 2017.- 192 с.

"Саудаде" - це португальське слово, що означає світлу меланхолію. Обережно! Ця книга небезпечна: після прочитання хочеться одночасно вирушити в подорож Балканами, випити келих червоного вина і в зручній ложі театру слухати оперні арії. Понад шістдесят коротких історій – часом іскрометних, подекуди сумних, почасти автобіографічних, але завжди щирих – запрошують нас, читачів, пережити з автором найщасливіші миті мандрів, симфонічних концертів і не завжди успішних залицянь.  
Просмотров: 266 | Добавил: VCRB | Дата: 17-05-2019

25.04.2019 року відбувся семінар бібліотечних працівників Віньковецького району «Ресурси і послуги сучасної бібліотеки у відповідність до потреб громади».

Відкрила семінар директор ЦБС Нетреба Л.М. «Сучасна бібліотека: інноваційні послуги для громади»,  яка акцентувала увагу на тому, що одна із найважливіших соціальних функцій бібліотек в наш час полягає у задоволенні інформаційних потреб користувачів, надання оперативного доступу до інформаційних ресурсів, активному впровадженні бібліотечно-інформаційних послуг.

Провідні спеціалісти ЦРБ надали консультації:
... Читати далі »
Просмотров: 357 | Добавил: VCRB | Дата: 25-04-2019

Гузар Л. Про гріхи і чесноти/ Любомир Гузар; упоряд. О. Климончук.- Харків: Фоліо, 2018.- 141 с. :іл. 

   Наприкінці свого життєвого шляху Блаженніший Любомир Гузар написав книжку «Гріхи і чесноти», присвячену моральним якостям людини. Як про наші сильні сторони, достоїнства, так і про немочі, вади… Автор розповідає про людські якості, розглядаючи їх крізь призму багатого власного досвіду.       Ця книжка побачила світ у травні 2018 року.
Просмотров: 250 | Добавил: VCRB | Дата: 19-04-2019

28 березня у читальній залі РДБ відбувся практикум  для працівник публічних книгозбірень району «Клуби за інтересами: час  нових підходів».
Присутні бібліотекарі району ознайомилися з консультаціями, методичними рекомендаціями, які підготували працівники ЦРБ,  та обмінялися власним досвідом діяльнсті у книгозбірнях клубів за інтекресами та об'єднань.
Під час практикуму підбили підсумки виконаної роботи та надали методичні рекомендації щодо заходів, які планується провести найближчим часом.
Просмотров: 379 | Добавил: VCRB | Дата: 29-03-2019

     У 2019 році будуть відзначатися одразу кілька Мазепинських річниць, тобто 380 років з дня його народження і 310 років від дня смерті.
   З цієї нагоди в читальній залі Віньковецької РДБ згадували багатогранну, непересічну особистість, мабуть, найзагадковішого гетьмана Лівобережної України Івана Степановича Мазепу.
     І.Мазепа був першим українським гетьманом, який незмінно тримав гетьманську булаву протягом майже 22 років (8081 днів). Цей період характеризувався економічним розвитком України-Гетьманщини, стабілізацією соціальної ситуації, піднесенням церковно-релігійного життя та культури.
... Читати далі »
Просмотров: 289 | Добавил: VCRB | Дата: 29-03-2019

   22 березня 219 року в актовій залі Віньковецького ліцею  відбулася творча зустріч з відомою українською поетесою Світланою Макаревською.
   Вона автор поетичних збірок: «Коралі» (Київ, 1996), «Я пожежу вогнем гасила» (Київ, 1999), «Було і буде» (Київ, 2002), «Тепла хвиля:» (Київ, 2005), «Коралі» (Київ, 2013), «Тепла хвиля : поезії, проза» (Київ, 2013).

... Читати далі »
Просмотров: 397 | Добавил: VCRB | Дата: 22-03-2019

  Дочинець М. Бранець Чорного лісу. Версія роману «Вічник» для юнацтва/ М.Дочинець. – Львів: Література та мистецтво, 2018.- 292 с.: іл.

    Мирослав Дочинець - український письменник і журналіст.
   Ця книжка розповідає незбагненну історію дивовижної людини, закинутої волею долі в безлюдну пущу Карпат, а відтак – у табори Сибіру, нетрі Уссурійського краю, на острів Крит у Греції, на Кавказ…
   Про те, як упродовж виживання в дикій природі юнак із мандрівника, натураліста, мисливця і вояка стає воїном духу. Українського духу. Він і нам допомага ... Читати далі »
Просмотров: 240 | Добавил: VCRB | Дата: 15-03-2019

   Сучасна бібліотека – це місце, де книги, як носії інформації, переплітаються з використанням новітніх технологій. Бібліотечні фахівці Віньквецької ЦБС намагаються зробити свої книгозбірні центром дозвілля, місцем, куди б хотілося приходити знову й знову.
     Тому сільські бібліотекарі зустрічаються щомісяця в методичному центрі районної бібліотеки для підвищення кваліфікації. Знання, отримані на методичних заходах, сприяють вдосконаленню роботи з користувачами і поліпшенню якості послуг.
    ... Читати далі »
Просмотров: 276 | Добавил: VCRB | Дата: 01-03-2019

Хто не любить своєї рідної мови, 
солодких святих звуків свого дитинства, 
 не заслуговує на ім’я людини.
Й. Г. Гердер

    «Мова – духовний скарб нації» - цей вислів знайомий нам з дитинства. Змалечку виховували в нас шанобливе ставлення до рідного слова, навчали премудростям мовленнєвої культури. Звич ... Читати далі »
Просмотров: 315 | Добавил: VCRB | Дата: 21-02-2019

« 1 2 ... 34 35 36 37 38 ... 78 79 »