Главная » Архів новин
     Відповідно до Указу Президента України № 668/2008 від 25 липня 2008 року День хрещення Київської Русі був оголошений державним святом України і відзначається 28 липня - у день пам’яті князя Володимира - хрестителя Київської Русі.
    Хрещення Русі — процес прийняття і поширення християнства у Київській Русі. Ключова подія — масове хрещення у 988 році мешканців Києва, а згодом інших міст держави князем Володимиром I Святославовичем, у результаті чого християнство стало провідною релігією на Русі.
   До 1030-річчя з Дня хрещення Київської Русі працівники центральної районної бібліоте ... Читати далі »
Просмотров: 453 | Добавил: VCRB | Дата: 27-07-2018

25 липня 2018 року на базі Петрашівської сільської бібліотеки-філіалу відбувся районний семінар бібліотечних працівників на тему: «Публічна бібліотека як осередок сприяння і збереження культур національних і етнічних груп населення»

Знайомство з бібліотекою – базою проведення семінару розпочалося з екскурсії  до старообрядської церкви «Успіння Пресвятої Богородиці.  Священик  о.Віктор ознайомив присутніх з історією ... Читати далі »
Просмотров: 416 | Добавил: VCRB | Дата: 26-07-2018

  Шепетіс Р.  Поміж сірих сутінків: роман / Р.Шепетіс. - Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016. - 224 с.

"Депортація" - всі ми знаємо. що за цим словом ховається історична подія, котра торкнулась певних народів. В першу чергу чомусь виникають думки про євреїв та кримських татар. А от ця книга про балканські народи. Як радянський союз займався нищенням їхньої інтелігенції. Для України це не новина - ми обізнані з цим аспектом історії, а от що нам відомо про аналогічні події у Литві, Фінляндії, Естонії?
Примусовий вхід Литви до СРСР - це біль, сльози, страждання, злоч ... Читати далі »
Просмотров: 288 | Добавил: VCRB | Дата: 13-07-2018

Конституцію України було прийнято Верховною Радою України на її п’ятій сесії 28 червня 1996 р. Цей день тоді ж було проголошено державним святом українського народу, оскільки Конституція є основним законом держави, який визначає та закріплює підвалини всього суспільного життя, статус людини і громадянина, основи організації та принципи діяльності державного апарату України.
Цікаво, що першою вітчизняною конституцією вважається Конституція гетьмана Пилипа Орлика. Ми можемо пишатися тим, що ця Конституція, прийнята 5 квітня 1710 року, була однією з перших у Європі та світі, адже конституцію Сполучених Штатів Америк ... Читати далі »
Просмотров: 587 | Добавил: VCRB | Дата: 27-06-2018

6 червня творчий колектив Віньковецької районної спілки «Огневежа» та центральної районної бібліотеки започаткували давно очікувану культурно-мистецьку подію – «Літературні зустрічі у Віньківцях».  До містечка завітали небайдужі до українського слова творчі люди з відомими іменами із Хмельницького, Кам’янця-Подільського, Дунаєвець та Ярмолинець. 
    На літературне свято завітали голова районної державної адміністрації В.Б.Лелюк, голова районної ради А.П.Ходюк, начальник відділу освіти, молоді і спорту В.О.Арсенюк, начальник відділу культури О.В.Слишинська, засту ... Читати далі »
Просмотров: 567 | Добавил: VCRB | Дата: 07-06-2018

Алексієвич С Останні свідки. Соло для дитячого голосу / Світлана Алексієвич; перекл. з рос. Л.Лисенко. - Київ: Дух і Літера, 2016. -368 c.
    Друга книга славнозвісного художньо-документального циклу Світлани Алексієвич «Голоси Утопії». Спогади про Другу світову війну на теренах СРСР тих, кому під час війни було 6-12 років — найменш заангажованих і водночас найвразливіших її свідків. Війна очима дітей виявилася ще страшнішою, ніж та, яку закарбував жіночий погляд у книжці «У війни не жіноче обличчя». «Останні свідки» — це подвиг дитячої пам’яті. Книга друкується ... Читати далі »
Просмотров: 282 | Добавил: VCRB | Дата: 01-06-2018

 23 травня в Україні відзначають День Героїв. У цей день згадують всіх українців, які присвятили своє життя боротьбі за свободу нашої країни.
    Цей день покликаний відродити героїчний дух минулих поколінь за допомогою яскравих прикладів лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА, діячів ОУН та воїнів АТО.

   У середу, 23 травня, на Віньковеччині відбулися урочисті заходи із нагоди відзначення Дня Героїв України.
  ... Читати далі »
Просмотров: 728 | Добавил: VCRB | Дата: 23-05-2018

Одягнімо вишиванки, друже,
Хай побачить українців світ –
Молодих, відважних, дужих,
У єднанні на сто тисяч літ!
День вишиванки - всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. 
17 травня у всій Україні відбуваються флешмоб "Усі у вишиванках", а тому, у кожного бажаючого, з’являється унікальна нагода похизуватися своїм національно-етнічним вишитим одягом. 
... Читати далі »
Просмотров: 586 | Добавил: VCRB | Дата: 17-05-2018

     15 травня 2018 року в рамках правопросвітницького проекту «Правова культура як фактор цілісного виховання особистості» до Віньковецького районного суду завітали учні 9 А класу  Віньковецького  НВК.
    Для них з метою покращення їх правової обізнаності та сприяння відкритості судової гілки влади провели бесіду-діалог «Судочинство в  Україні, прокуратура України» керівник апарату Віньковецького районного суду Я.А.Антошків, прокурор Віньковецького відділу Городоцької місцевої прокуратури М.Л.Брезіцька. Учні  також  стали свідками судового засідання по ... Читати далі »
Просмотров: 589 | Добавил: VCRB | Дата: 15-05-2018

     Людська пам’ять… Через велетенський швидкоплин десятиліть прориваються до нас миттєвості найстрашнішої, найжорстокішої в історії нашого народу війни. Війни не на життя, а на смерть, війни, в якій фашизм ніс Україні довічне рабство або повне знищення нації.
     Друга світова стала найбільшою війною в історії людства. У ній брали участь десятки країн. Ніколи до цього історія не знала війни з такою кількістю жертв. Друга світова війна була для народу України не лише війною за звільнення від окупаційного режиму нацистської Німеччини, а й комуністичного режиму СРСР. 
  ... Читати далі »
Просмотров: 605 | Добавил: VCRB | Дата: 08-05-2018

« 1 2 ... 35 36 37 38 39 ... 75 76 »