Главная » Архів новин
Приємно, що і в сучасному житті, де люди зосереджені на буденних справах, існують моменти коли можна бодай на мить зупинити невгамовний час і задуматися над вічним. Саме такою нагодою стала презентація збірки віньковецьких літераторів «Огневежа-3», яка відбулася 20 квітня 2017 року в приміщенні Віньковецької РДБ.

З вітальним словом до присутніх звернулися: голова Віньковецької районної літературної спілки «Огневежа» П. І. Староста, начальник відділу культури райдержадміністрації О. В. Слишинська, завідуюча РМК С.Г.Саврій.

... Читати далі »
Просмотров: 498 | Добавил: VCRB | Дата: 20-04-2017


Ніжна матінко моя...
Віньковеччина моя - вишиванко,
нитка пісні солов'я,
нитка сонячного ранку.

     Під час презентації карти "Вишивана моя Україна" управлінням казначейської служби у Віньковецькому районі бібліотечні працівники району ініціювали проект "Віньковеччина вишивана" до 26-ї річниці незалежності України, який несе патріотичний, виховний та об'єднуючий зміст. На вишитому полотні поєднається минуле та ... Читати далі »
Просмотров: 460 | Добавил: VCRB | Дата: 19-04-2017

Мистецтво незбагненне і незрівнянне –
Його не може розум осягнуть,
Є в ньому вічна і священна тайна,
Що кличе людство на духовну путь.
О.Ніколенко

      „Знаєте, чому народилося мистецтво? Тому що людина не може сприймати світ одним лише розумом. Його необхідно сприймати ще й серцем, через почуття”, - говорив актор і режисер С.В. Образцов. Мистецтво вважають найсприятливішим засобом прилучення дитини до культури і духовни ... Читати далі »
Просмотров: 402 | Добавил: VCRB | Дата: 14-04-2017

Цієї «Книжкової п’ятниці» ми знову відступаємо від своєї традиції представляти тільки книжки і презентуємо Вам журнал «Українська родина». Якщо ви втомилися від щоденної метушні або від самотності, не варто робити песимістичних висновків. У людини є дві справжні цінності – сім'я і дім. Запрошуємо переглянути журнал «Українська родина» і вже через кілька хвилин після читання ви відчуєте, що все найголовніше – попереду, що життя не чорно-біле, а веселкове. Адже українські народні традиції і звичаї допомагають створювати гармонію в сімейному житті.

Ви дізнаєтеся баг ... Читати далі »
Просмотров: 441 | Добавил: VCRB | Дата: 14-04-2017

    Картопля – дуже важливий, незамінний та популярний продукт харчування в Україні. Ми з повагою називаємо її «другим хлібом».  Картопля починається з сорту, точніше з вибору сорту, який має бути індивідуальним для кожного виробника чи споживача.
    В Україні за останні роки вирощують сорти картоплі практично на всі смаки та вимоги. Є сорти українських і зарубіжних селекціонерів з досить великим стажем на полях і зовсім нові. Щоб краще розібратись із сортами картоплі і вибрати бажаний для вирощуванні в нашому регіоні сорт пропонується «Каталог сортів картоплі», у якому  ви знайдете к ... Читати далі »
Просмотров: 447 | Добавил: VCRB | Дата: 12-04-2017

Журі Лейпцизького книжкового ярмарку відзначило книжку німецької письменниці українського походження Наташі Водін про жахливі поневіряння родини "остарбайтерів".

Головну премію у жанрі белетристики на Лейпцизькому книжковому ярмарку 2017 року присудили за роман "Вона родом з Маріуполя" німецької письменниці Наташі Водін. Авторка отримає 15 тисяч євро, повідомило у четвер, 23 березня, журі у Лейпцигу. Водін - донька українки та росіянина, яких вивезли на примусові роботи до Німеччини у 1943 році.

Письменниця народилась у німецькому Фюрті наприкінці 1945 року. Наташі було десять р ... Читати далі »
Просмотров: 356 | Добавил: VCRB | Дата: 07-04-2017

    05 квітня 2017 року відповідно до розпорядження голови районної державної адміністрації був організований День чистого довкілля у населених пунктах  Віньковецького району.
    Працівники центральної районної бібліотеки та районної бібліотеки для дітей долучились до проведення акції "За чисте довкілля" та вийшли на прибирання прилеглої території.
   В ході проведеної роботи  було прибрано післязимове сміття, упорядковано  клумби, які прикрашають приміщення бібліотечних закладів.
Просмотров: 405 | Добавил: VCRB | Дата: 06-04-2017

Світлана Талан пише романи в жанрі «реальних історій», які їй підказує саме життя. Всі її твори на гостросоціальну тематику. Незмінним залишається одне: головна героїня її книг – жінка-українка, сильна духом, зворушлива, ніжна, чуттєва, яка іноді помиляється, але її завжди веде за собою любов: до чоловіка, до дітей, до Батьківщини.

Пані Світлана – жінка дуже цілеспрямована, відверта, з сильним характером. Такі ж і її твори, головна ідея яких – навіть у найскладніших життєвих ситуаціях треба залишатися людиною…

 
Просмотров: 415 | Добавил: VCRB | Дата: 31-03-2017

    Березень та квітень – час повернення з вирію у рідні краї перелітних птахів, які з прадавніх часів символізували для наших предків настання весни та закінчення зимових холодів. 22 березня, на Сорок Святих, існував звичай пекти з тіста «жайворонків», ніби прискорюючи приліт пташок та наближення тепла. Діти й дорослі підкидали спечених «жайворонків» у повітря, вигукуючи: «Жайворонки, прилетіте, весну-красну принесіте!». Також пов’язаний з птахами ще один весняний день – 1 квітня, коли у всьому світі відзначається День птахів – міжнародне екологічне свято, що проходить в межах програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера».
... Читати далі »
Просмотров: 468 | Добавил: VCRB | Дата: 31-03-2017

 В багатьох країнах існує звичай святкувати 1 квітня –  день сміху, жартів, усмішок та розіграшу. В цей день поганий настрій буде недоречним, а сльози мають виступати на очах лише від сміху! В світі до цього часу не можуть дійти спільної думки про походження та історію 1-го квітня; яке з них правильне – не знає ніхто. Та головне те, що це свято існує, і саме в цей день можна забути про всі турботи і налаштуватись на позитив. Отже, 1-го квітня будьте насторожі, запасіться почуттям гумору і свіжими жартами, на розіграші не ображайтесь, а відповідайте ними ж. Тобто розважайтесь, тому що сміх, як відомо, подовжує життя!
  ... Читати далі »
Просмотров: 423 | Добавил: VCRB | Дата: 30-03-2017

« 1 2 ... 43 44 45 46 47 ... 75 76 »