Главная » Архів новин

     Творчість цієї самобутньої письменниці відзначає правдива реалістичність. Письменниця працює в жанрі сучасного реалістичного роману і головним принципом її творчості є життєвість, актуальність та наближеність літератури до сьогодення.  Романи різні й не доповнюють один одного. Ніна Фіалко прагне привернути увагу кожного читача до тих вчинків, які, мережать долю майбутнім нащадкам. Вона намагається у тексти своїх романів вкладати філософський зміст, над яким треба задуматися. 
       У письменниці Ніни Фіалко своя аудиторія читачів, які з нетерпінням чекають на її нові романи, невсипно слі ... Читати далі »
Просмотров: 514 | Добавил: VCRB | Дата: 10-03-2017

    Знов прийшла на землю Шевченкова весна. 9-го березня виповнилося 203 роки з дня народження Тараса Григоровича Шевченка.
    Відзначаючи 203-ю річницю від дня народження Великого Кобзаря, обласна бібліотека для дітей ініціювала поетичний онлайн-марафон “Хмельниччина читає Шевченка”, який пройшов у всіх спеціалізованих бібліотеках для дітей області з 1 до 7 березня 2017 р.
     Відкрили марафон читачі обласної бібліотеки, які з натхненням та щирістю декламували вірші для своїх ровесників з Ярмолинецької районної бібліотеки для дітей. ... Читати далі »
Просмотров: 401 | Добавил: VCRB | Дата: 07-03-2017

    Сьогодні в гостях «Книжкової п’ятниці» журнал «Квіти України». Часопис «Квіти України» видається з 1995 року. Він призначений для широкого кола читачів, серед яких школярі й студенти. Квітникарі-аматори й фахівці садових та ландшафтних центрів, майстри та митці квітникарської галузі, дослідники екологічної ситуації в Україні та світі, історики, учасники квітникового бізнесу. Автори матеріалів видань – вчені, агрономи, фахівці ландшафтної архітектури, паркового будівництва, флористи, мистецтвознавці, пересічні квітникарі, які охоче діляться своїм досвідом вирощування квітів ... Читати далі »
Просмотров: 380 | Добавил: VCRB | Дата: 03-03-2017


Що таке Жінка? Краса і кохання,
Перший наш подих і подих останній.
Це материнська турбота і ласка,
Це на добраніч розказана казка.
Це незбагненність, примхливість і ніжність,
Спокій і мудрість, терпіння й чарівність.

До Міжнародного жіночого дня в читальній залі відкрито святкову книжкову виставку "Жінко, ти є ... Читати далі »
Просмотров: 457 | Добавил: VCRB | Дата: 01-03-2017

Лильо І., Всеволод Поліщук 
     Львівська кухня/Ігор Лильо;передмова В.Поліщука; худож.-оформлювач Л.А. Бейтер.- Харків:Факт, 2016. - 255 с.:іл.
     Львівска кухня як складова частина галицької — це напрочуд дивна суміш української, польської, єврейської, вірменської ... Читати далі »
Просмотров: 342 | Добавил: VCRB | Дата: 24-02-2017


     Автор книги про лютневі події на Майдані "Я з Небесної Сотні" вважає, що поки в Україні народжуються такі герої, все у нас буде добре.
    Марко Рудневич не охоче спілкується з пресою. За його словами все, що він хотів сказати суспільству, він сказав своєю книгою.
   У центрі книги "Я з Небесної Сотні" - історія юнака Макса зі Сміли під час вирішальних подій на Майдані у лютому 2014 року. Ви згадаєте все, ви ще раз переживете ті тривожні лютневі дні і, мабуть, будете плакати, і ще довго пам’ятатимете простого хлопця зі щирою душею – Макса зі Сміли…
... Читати далі »
Просмотров: 298 | Добавил: VCRB | Дата: 24-02-2017

    20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної сотні. Указ «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної сотні» Президент України Петро Порошенко підписав 11 лютого 2015 року.
    21 лютого у  Віньковецькому НВК відбувся національно-патріотичний захід «Усе залежало від нас», у якому взяли участь учні 6-7 класів та вчителі.
   Сьогодні Україну знають у всьому світі. Трагічні події, які відбулися на Майдані у серці України – Києві - взимку 2014-го року, сколихнули світову спільноту, змусили прику ... Читати далі »
Просмотров: 459 | Добавил: VCRB | Дата: 22-02-2017

16 лютого у Женишковецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася презентація повісті Павла Войтовича «На все воля Божа», члена Віньковецької районної літературної спілки «Огневежа». Друкувався в армійських та районній газетах, альманахах «Лелеки літа», «Посвіт Огневежі», журналі «Українець». Автор книг «Відлітають журавлі», «ЗРК – 62», повісті «Мертвим, живим та ненародженим».

Нова книга Павла Войтовича поповн ... Читати далі »

Просмотров: 415 | Добавил: VCRB | Дата: 18-02-2017

Пилат В. Бойовий гопак і основи захисту Вітчизни/Володимир Пилат.- Перероблене та доповнене.- Київ: Україна, 2016.- 170 с.
    Окрім розділу техніки ведення бою за зразком рухів танку “гопак”, подано історію розвитку бойового мистецтва на Україні з глибокої давнини, а також особливості світогляду воїв Гопака. В книзі використано унікальні праці ... Читати далі »
Просмотров: 409 | Добавил: VCRB | Дата: 17-02-2017

     28 років тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу, участь у якій взяли 160 375 військовослужбовців – вихідців з України, 3 360 з яких – загинули, 72 – пропали безвісти, 3 560 – стали інвалідами.
    Окрім Афганістану, українці несли службу в Лівані, Угорщині, Єгипті, Іраку, Анголі, С’єрра-Ліоне, Чехословаччині, Ефіопії, Югославії. Вони з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської відданості, героїзму та мужності.
     15 лютого, в День вшанування учасників ... Читати далі »

Просмотров: 423 | Добавил: VCRB | Дата: 17-02-2017

« 1 2 ... 45 46 47 48 49 ... 75 76 »