Главная » Архів новин
   А - Андріївський узвіз, Б - борщ, В - вишивана... Ні, це не дитяча гра у слова, а цікава абетка-словник про рідну країну, що об'єднала під своєю обкладинкою відомості,легенди та факти, завдяки яким кожен читач дістане унікальну нагоду познайомитися з культурою та історією нашої славетної держави.
  Особливості національного одягу та кухні, історія міст та видатних пам'яток, традиції й обряди, музичні інструменти і, звичайно, оспівані національні символи - усе це та багато іншого чекає вас на сторінках видання  І.  Татаренко "Абетка України". Уся інформація в книжці подана українською та англійс ... Читати далі »
Просмотров: 353 | Добавил: VCRB | Дата: 10-02-2017

Юрій Яновський, Микола Куліш, Іван Микитенко, Григорій Косинка... Їхня слава сягнула далеко за межі України. У їхніх творах — нескорений національний дух, бажання переробити світ на краще, висока творча наснага та натхнення. До видання "Повна збірка кращих творів. Нескорені" ввійшли кращі твори письменників, за якими можна скласти уявлення про розвиток української літератури початку XX ст., відчути подих тих буремних часів.
Просмотров: 365 | Добавил: VCRB | Дата: 03-02-2017

 Для широкого читацького загалу у відділі обслуговування користувачів відкрилася виставка-презентація «Вернісаж новинок», яка буде діяти впродовж року і представлятиме нові книги, які надходитимуть до відділу.

Нова партія книг, якими фонд відділу поповнився 1 лютого, невелика за кількістю (17 екземплярів), проте за тематикою досить різноманітна й цікава. На деякі видання хотілося б звернути особливу увагу користувачів:

1. Преварська М.І. Видатні українці. Культура. Мистецтво. Освіта: довідник / М. І. Преварська.. – Київ: Велес, 2016. –368 с.

До книги ... Читати далі »
Просмотров: 1088 | Добавил: VCRB | Дата: 02-02-2017

   31 січня в  залі засідань Віньковецької РДА відбулась підсумкова нарада працівників культури Віньковецького району в роботі якої взяв участь голова районної державної адміністрації В.Б.Лелюк. Під час свого виступу Віталій Борисович  звернув увагу присутніх на вдосконалення роботи як клубних, так і бібліотечних установ району, впровадження нових, сучасних методів для розвитку культурного життя району. А також побажав працівникам цієї сфери натхнення та успіхів у роботі. 

 
< ... Читати далі »
Просмотров: 556 | Добавил: VCRB | Дата: 01-02-2017

        Голодомор - не єдина трагедія українського народу. Друга не менша трагедія - знищення мозку нації, адже коли знищується мозок нації, то це веде до її жахливого занепаду. У біографічних довідках про авторів, твори яких увійшли до антології «Невідоме Розстріляне Відродження», не подано причин арешту та кримінальних статей, за якими їх судили: всі вони однакові - якщо не УВО (Українська Військова Організація), яка «ставила своєю метою організацію контрреволюційних повстанських сил», то «активна контрреволюційна діяльність, спрямована на повалення радянської влади і встановлення у ... Читати далі »
Просмотров: 360 | Добавил: VCRB | Дата: 27-01-2017

Хтось сказав: «Треба вчинити кілька шаленств, щоб надати людині новий сенс життя – ось це і є призначення кожної місії». Подвиг крутянців і був цією місією задля української нації. Тому забувати про них ми не просто не повинні – не маємо права.

   
 В рамках цьогорічного відзначення Дня пам’яті героїв Крут працівники Віньковецької ЦРБ та РДБ провели літературно-історичний репортаж «Стогнали Крути і молився вітер, цілуючи скривавлені сліди…», основний зміст яког ... Читати далі »
Просмотров: 480 | Добавил: VCRB | Дата: 26-01-2017

     Цього разу «Книжкова п’ятниця» принесла до нас світовий бестселер Марселя Ван Херпена «Війни Путіна: Чечня, Грузія, Україна: незасвоєні уроки минулого». Ця книга – глибокий аналіз воєнних подій у Чечні, Грузії та Україні, що забрали тисячі життів. Це погляд людини, яка не беручи участі у війнах, педантично систематизує факти, що вразили світ, оцінює їх із позицій міжнародного права і шукає вихід з пануючого беззаконня.
     Які засоби, у тому числі заборонені міжнародними документами, використовує російський президент, щоб зберегти свою владу? Історія розвивається по спіралі ... Читати далі »
Просмотров: 346 | Добавил: VCRB | Дата: 20-01-2017

     День Соборності України увійшов до національного календаря як свято, яке ми відзначаємо на державному рівні. Адже ідея соборності України була однією з найзаповітніших мрій українців протягом довгих років.
 
   Це свято нагадує нам, що український народ реалізував своє багатовікове прагнення жити у соборній державі, сповідувати єдині національні і суспільні цінності, спільними силами дбати про добробут народу.
    20 січня 2017 року у актовій залі Віньковецької РДА відбулись ... Читати далі »
Просмотров: 436 | Добавил: VCRB | Дата: 20-01-2017

 15 січня члени районної літературної спілки “Огневежа” провели перше зібрання у 2017 році. Спілчани поповнили свої ряди, прийнявши до гурту завідуючу сільською бібліотекою села Пилипи-Олександрівські Тетяну Кухарську, обговорили низку питань щодо видання альманаху “Огневежа”.

Літератори уважно слухали через мобільний зв’язок щирі вітання члена районної літспілки Броніслава Сохацького і його побажання на цей рік.

Огневежці зацікавлено обговорили нові твори спілчан – Артура Закордонця, Ольги Підгорняк, Тетяни Кухарської, Миколи Савчука, Петра Старости.
Просмотров: 395 | Добавил: VCRB | Дата: 18-01-2017

Історичний роман – це твір, який побудований на історичному сюжеті і відтворює в художній формі якусь епоху, певний період історії. Історичний роман є частиною історичної пам’яті нашого народу, в ньому широко відтворюються минула епоха та її діячі.

Відділ обслуговування користувачів запрошує читачів ознайомитися з книгами, представленими на книжковій виставці «Історія України в романах». На відвідувачів очікує строката панорама життя українського народу, починаючи від часів Київської Русі й закінчуючи сьогоденням. Гортаючи сторінки книжок, представлених на експ ... Читати далі »
Просмотров: 335 | Добавил: VCRB | Дата: 16-01-2017

« 1 2 ... 46 47 48 49 50 ... 75 76 »