Главная » Архів новин
28 березня 2017 року у Віньковецькій ЦРБ для юних користувачів відкрився салон професій.

Багато корисної і цікавої інформації про професії нашого часу учні знайшли на виставці-рекомендації «Знайди своє покликання». Бібліотекар провела пізнавальні бесіди «Що ти знаєш про професію, яку ти обрав?», «Перші кроки щодо обрання професії», «Хто володіє інформацією, той досягає успіху».

Юні користувачі здійснили екскурс в історію і дізналися, які професії і ремесла були популярні в давні часи і у Середньовіччя, багато цікавих фактів про дивні, рідкісні та творчі профес ... Читати далі »
Просмотров: 398 | Добавил: VCRB | Дата: 28-03-2017

Швидко, мов весняні струмки, збігають роки, квітнуть дерева, половіють жита, приходять у світ нові покоління. Але не старіє пам’ять тих літ. Вона живе у спогадах бійця і в суворому монументі, як свідок грізних років і переможних боїв, пильно дивиться на нас у залах музеїв, із сторінок книг, її, мужню та величну, надійно оберігає народ, передаючи, як святиню, у спадщину поколінням.

До Дня визволення Віньковеччини від нацистських загарбників, що відзначається 28 березня, у Віньковецькій ЦРБ відкрито виставку літератури «Шляхами перемоги». Видання, представлені на виста ... Читати далі »
Просмотров: 398 | Добавил: VCRB | Дата: 27-03-2017


Андрій КОКОТЮХА: «Художній твір – це не гасло, а письменник – не учасник мітингу. Це не прапороносець»

Андрія Кокотюху – сучасний український письменник, сценарист, журналіст, неодноразовий лауреат міжнародного конкурсу «Коронація слова». Відомий як творець гостросюжетних романів: детективних, пригодницьких, трилерів, бойовиків. Літературний доробок автора справді вагомий – 57 книжок, серед яких останні, що тішать назвами лю ... Читати далі »
Просмотров: 351 | Добавил: VCRB | Дата: 24-03-2017


Можливість є йти до мети!
Як є здоров’я день при днині,
Найбільша цінність у житті.
Здоров’я – розкіш для людини,

    Кожен рік 24 березня Всесвітня організація охорони здоров’я проводить відповідні заходи щодо проведення Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, метою якого є підвищення обізнаності про глобальну епідемію туберкульозу і зусилля по ліквідації цієї хвороби. 
    Серйозною підмогою у боротьбі з туб ... Читати далі »
Просмотров: 772 | Добавил: VCRB | Дата: 24-03-2017

Наші користувачі вирушили у захоплюючу мандрівку виставкою-подорожжю  «Мрій! Читай! Мандруй!».

Просмотров: 444 | Добавил: VCRB | Дата: 22-03-2017

Світ - це книга. І хто не подорожував по ньому - прочитав у ній тільки одну сторінку (Св. Августин)

Віньковецька ЦРБ прийняла естафету по організації виставки-подорожі «Мрій! Читай! Мандруй!». Враховуючи, що Генеральна Асамблея ООН затвердила проголошення 2017 року Міжнародним роком сталого розвитку туризму, Молодіжна секція УБА вирішила пов’язати цьогорічний проект з темою туризму, щоб розповісти на всю Україну про свій рідний край, а також ... Читати далі »
Просмотров: 602 | Добавил: VCRB | Дата: 21-03-2017

Лукашенко Т.
   Українські обереги своїми руками/ Т. Лукашенко. – Харків:Віват, 2015. – 224 с.

Суть оберегів відображає сама їх назва - оберігати людей, особливо в роки лихоліття, в періоди військових конфліктів тощо. Тобто оберіг захищає свого господаря від будь-якого спрямованого негативного впливу.

Оберіг - це своєрідний акумулятор енергії думок власника для здійснення його задумів. Він має дивовижну здатність у десятки разів збільшувати внутрішній потенціал свого власника, посилювати або нейтралізувати певні риси його характеру, забезпечувати його необхідними фізичними та дух ... Читати далі »
Просмотров: 400 | Добавил: VCRB | Дата: 17-03-2017

Поезія – то є людська душа,
То втілена в словах таємна мрія,
То усмішка дитини на устах,
Що словом душу матері зігріла.
Поезія – покликання душі,
Народжене природою самою,
То витвір Божий, то свята рушіль,
Що сповнена краси та щирої любові.
Нехай вона, зігрітая добром,
Омита кришталевою сльозою,
Думками сповнена приходить в кожен дім,
Живе в віках перлиною святою.
Т.Штирляєва
    Щорічне відзначення Всесвітнього д ... Читати далі »
Просмотров: 444 | Добавил: VCRB | Дата: 15-03-2017

Якого кольору весна? Напевно, у кожного є своя відповідь на це питання, можливо, вона кольору листочків, що тільки розпустилися, трави і перших пролісків. Ми з нетерпінням чекаємо, коли ж розтануть останні замети, і все навколо стане зеленим і красивим.

В очікуванні чудесного перетворення природи запрошуємо всіх в Віньковецьку ЦРБ на незвичайну «зелену книжкову галявину» познайомитися з книгами самого «весняного кольору».

Бажаємо цікавих книжкових відкриттів!
Просмотров: 404 | Добавил: VCRB | Дата: 15-03-2017


     Творчість цієї самобутньої письменниці відзначає правдива реалістичність. Письменниця працює в жанрі сучасного реалістичного роману і головним принципом її творчості є життєвість, актуальність та наближеність літератури до сьогодення.  Романи різні й не доповнюють один одного. Ніна Фіалко прагне привернути увагу кожного читача до тих вчинків, які, мережать долю майбутнім нащадкам. Вона намагається у тексти своїх романів вкладати філософський зміст, над яким треба задуматися. 
       У письменниці Ніни Фіалко своя аудиторія читачів, які з нетерпінням чекають на її нові романи, невсипно слі ... Читати далі »
Просмотров: 517 | Добавил: VCRB | Дата: 10-03-2017

« 1 2 ... 47 48 49 50 51 ... 78 79 »