Главная » Архів новин
Наближається одне з найбільших християнських свят – Великдень. Всі ми чекаємо цей день з великими надіями та сподіваннями, що нарешті настане мир і спокій на нашій рідній землі.
Низка заходів з відзначення світлого Великодня вже відбулася в бібліотеках Віньковецької громади. А сьогодні у Центральній бібліотеці презентовано книжкову виставку-інсталяцію «Великодня радість землю обіймає». Тут представлені видання про народні традиції відзначення Великодня. Можна ознайомитись з книгами, що розповідають про традиційні великодні страви українців (а їх різноманіття вражає), та про дивовижний світ української писанки ... Читати далі »
Просмотров: 71 | Добавил: VCRB | Дата: 13-04-2023

У Чистий четвер, 13 квітня 2023 року, у читальній залі КЗ «Центральна бібліотека» відбувся семінар на тему «Професійна діяльність сьогодні».
Відкрила захід директорка Світлана Кушнір, яка у своєму виступі окреслила основні пріоритети діяльності комунальної установи, познайомила бібліотечних фахівців з тезами Стратегії розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія», ініційовану Міністерством культури та інформаційної політики України та необхідність врахування її в роботі бібліотек. Детальніше зупинилася на популяризації української сучасної книги та вп ... Читати далі »
Просмотров: 67 | Добавил: VCRB | Дата: 13-04-2023

Мандри нашого Єнота тривають далі!
Сьогодні, 7 квітня 2023 р., працівники Віньковецької селищної ради зіграли в антифейкову інтелектуальну гру "Нота Єнота", під час якої вони навчилися розпізнавати фейки та протистояти інформаційній пропаганді.
У грі позмагалися представники 3 команд "Веснянка", "Веселка", "Перемога".
Протягом 4 раундів учасники гри виявляли фейки, маніпуляції, ворожі вкидання та шахрайські схеми, якими нас намагається ввести в оману російська пропаганда.
Журі представляли селищний голова Володимир Лужняк та Богдан Волковинський, журналіст газети " ... Читати далі »
Просмотров: 59 | Добавил: VCRB | Дата: 07-04-2023

Писанка – один з елементів обрядової традиції Великодня. З нагоди цього великого свята наша бібліотечна світлиця перевтілилася: ми запалили свічки, змінили ручки на писачки й почали чаклувати.
В давнину писанкарство було невіддільною частиною життя кожної родини напередодні Великодня. Зараз писанкарство сприймають як вид мистецтва.
Писанкарство цікаве не лише тим, що має довгу та цікаву історію, до всього – це ще дуже захопливий багатоетапний процес:
Просмотров: 66 | Добавил: VCRB | Дата: 06-04-2023

Сьогодні наша бібліотека мала чудову нагоду провести гру "НотаЄнота" серед вихователів та батьків ДНЗ №2 "Колобок".
4 раунди, 3 мегакруті команди ("Незламні педагоги", "Відважні", "Мальва") вирушили рятувати Єнота з пропагандистського полону. Ще та запекла боротьба, скажемо ми вам, була, під час якої боролися з фейками та дезінформацією, визначали ворожі впливи та методи протидії цим впливам, вчилися протистояти маніпуляціям.
Єнота було успішно врятовано, перемогу та Диплом отримала команда "Незламні педагоги" (з чим і вітаємо)!
... Читати далі »
Просмотров: 69 | Добавил: VCRB | Дата: 05-04-2023

4 квітня відбувся обласний онлайн-семінар керівників центральних бібліотек територіальних громад Хмельниччини. під час онлайн-зустрічі обговорювали введення в дію оновлених статистичних форм звітності про діяльність публічних бібліотек 6-НК та 80-а-рвк, затверджених Міністерством культури та інформаційної політики України 22.11.2022 року, пов'язаних із цим облікових форм бібліотечної діяльності у паперовій та електронних формах; розглянули "Стратегії розвитку читання на період до 2032 року "Читання як життєва стратегія" та оперативного плану дій на 2023-2025 роки.
... Читати далі »
Просмотров: 60 | Добавил: VCRB | Дата: 04-04-2023

Краєзнавча діяльність – одна із пріоритетних сфер роботи публічних бібліотек Віньковецької громади. Успіх краєзнавчої роботи залежить від добре укомплектованого книжкового фонду. З метою популяризації літератури про рідний край працівники бібліотеки використовують різні форми роботи, серед яких є традиційні, а також нові.
І саме висвітленню аспектів краєзнавчої роботи у публічних бібліотеках був присвячений семінар бібліотечних працівників "Формування духовного потенціалу нації та збереження культурної спадщини краю"
Кваліфіковані консультації для учасників семінару надали провідні бібліотекарі Цен ... Читати далі »
Просмотров: 50 | Добавил: VCRB | Дата: 30-03-2023

Стало доброю традицією збиратися в нашій бібліотеці на зустріч із поетичним словом. Вже не вперше ми радо приймаємо у своїх стінах талановитих особистостей, членів Віньковецької літературної спілки "Огневежа", проводимо презентації їхніх нових збірок. Прозових чи поетичних.
24 березня у нашій бібліотечній світлиці зібралось чимало людей, небайдужих до поетичного слова, на презентацію першої поетичної збірки Ольги Йосипівни Підгорняк «Мелодія давнього літа».
Зазвичай на таких зустрічах, традиційним є виступи колег, друзів поета. Наше свято не стало виключення, і привітати поетесу, яка, до речі, сього ... Читати далі »
Просмотров: 48 | Добавил: VCRB | Дата: 25-03-2023

У п'ятницю, 17 березня, у Центральній бібліотеці відбулася захоплива інтелектуальна антифейкова гра "НотаЄнота", учасниками якої стали учні 10 Б та 8 А класу. Утворених п'ять команд із завзяттям вирушили на допомогу Єнотику.

Усі 5 раундів пролетіли наче одна мить. Що сказати, усі команди показали неабиякі знання та вміння, щоб з першого разу визначити, де фейк, а де правда. На власні очі побачили, як працює ворожа пропаганда, як легко загубитися у тому потоці інформації, яку ми споживаємо щодня, як важливо уміти знаходити правдиві джерела інформації та боротись із фейками.

Наших учасників з ... Читати далі »
Просмотров: 64 | Добавил: VCRB | Дата: 18-03-2023

Щороку 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця.
Пам'ятна дата встановлена Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.
Дата 14 березня була обрана не випадково. Саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України – на захист нашої держави та її суверенітету.
Укр ... Читати далі »
Просмотров: 84 | Добавил: VCRB | Дата: 14-03-2023

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 78 79 »