Главная » Архів новин

     8 липня – Український день родини. Поняття роду, родини у всі часи для кожного українця було визначальним. Протягом багатьох століть наш народ возвеличував шлюб, сім’ю, домашнє вогнище. В основі цих традицій лежать загальнолюдські моральні цінності, шанобливе ставлення до батьків, подружжя, природне бажання продовжити свій рід. Саме про ці цінності і велася мова під час години спікування «Єдина родина від батька до сина», яка відбулася напередодні свята у читальній залі центральної районної бібліотеки. 
... Читати далі »

Просмотров: 448 | Добавил: VCRB | Дата: 08-07-2016

    Підвищення фахового рівня працівників бібліотек було і залишається актуальним питанням.
    З плином часу змінюються завдання, форми і методи роботи, удосконалюються технології.
   
Сьогодення вимагає від фахівців засвоєння нових знань і навичок бо нині, через помітне скорочення фінансування, бібліотекам доводиться шукати шляхи і способи більш ретельного використання своїх ресурсів.
    Саме цій проблемі був присвячений День теорії і практики "Зроби біб ... Читати далі »

Просмотров: 531 | Добавил: VCRB | Дата: 30-06-2016

24 червня  на центральній площі Віньковець відбулися урочистості, присвячені 20-й річниці Конституції України і Дню молоді.   

Святкування відкрив голова Віньковецької районної державної адміністрації В.Б.Лелюк: «Сьогодні я б хотів побажати усім присутнім добробуту, достатку, миру і нехай реалізуються усі права та свободи, які записані в Основному Законі, адже цей Закон передбачає право на збори та відзначення свят. І одним з таких свят є День молоді. День тієї частини суспільства, яка є найбільш радика ... Читати далі »
Просмотров: 461 | Добавил: VCRB | Дата: 24-06-2016

23 червня в залі засідань  Віньковецької районної державної адміністрації пройшли урочистості з нагоди відзначення Дня державної служби. 
 
Українські державні службовці відзначають своє професійне свято в день, який є Днем державної служби ООН – 23 червня.  Як зазначила ведуча свята С.Кушнір, провідний бібліотекар відділу обслуговування ЦРБ:"Професія державного службовця важлива, клопітка і відповідальна. В усі часи було почесним обов’язком вірно, чесно ... Читати далі »
Просмотров: 473 | Добавил: VCRB | Дата: 23-06-2016

 28 червня Україна відзначає державне свято - День Конституції України. Цього дня у 1996 році на ранковому засіданні Верховна Рада України прийняла новий Основний закон країни - першу Конституцію незалежної української держави, яка стала важливим етапом в українському державотворенні та законотворчості, у розвитку українського суспільства.    

У різні періоди існування українського народу були спроби отримати юридичне оформлення держави. Ще в період Київської Русі на віче укладалися договори між князем і народом, князем і йог ... Читати далі »
Просмотров: 469 | Добавил: VCRB | Дата: 16-06-2016

    Саме під такою назвою 2 червня на базі Віньковецької ЦРБ відбувся тренінг, організований та проведений працівниками Хмельницької ОУНБ ім. М.Островського в рамках творчої студії «Сучасна бібліотека: нові вимоги, нові можливості» для сільських бібліотекарів книгозбірень району.
    Сільським бібліотекарям були представлені електронні презентації «Бібліотечні заходи та акції на підтримку та залучення громади» (Грудецька Т.В., завідуюча відді ... Читати далі »
Просмотров: 548 | Добавил: VCRB | Дата: 03-06-2016

   19 травня в Віньковецькій ЦРБ відбулось яскраве етнографічне свято до Всесвітнього дня вишиванки  «Вишиванка в просторі і часі».
   Щороку у третій четвер травня Україна святкує День вишиванки - всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції.
 
 З нагоди цього дня працівники бібліотеки прийшли у вишиванках. І бібліотека розквітла червоно-чорними, ... Читати далі »
Просмотров: 715 | Добавил: VCRB | Дата: 19-05-2016

     Щороку в травні весь світ відзначає День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 років.
Як би ми не називали це свято — День Перемоги, Свято зі сльозами на очах, День пам'яті і примирення, не щезне в пам'яті людській подвиг і велика трагедія нашого народу. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.    

... Читати далі »
Просмотров: 462 | Добавил: VCRB | Дата: 06-05-2016

    Рухається історія, змінюються часи, удосконалюється життєдіяльність людини на землі, сягає фантастичних вершин наука і техніка, але неминущою цінністю, незмінною духовною, моральною величиною залишається в людському суспільстві МАТИ. Адже в основі загальнолюдської моралі — любов до Матері і шаноба до Материнства, які об'єднують людей незалежно від будь-яких відмінностей між ними. У цьому відношенні Мати і Материнство схожі на Сонце, яке несе життєдайне тепло всьому людству.    
... Читати далі »
Просмотров: 1271 | Добавил: VCRB | Дата: 06-05-2016

 
    5 травня педагоги-організатори шкіл району, учасники навчань із ІТ-грамотності, стали учасниками тетралізованої книжкової виставки «Перемога в серцях поколінь», що відбулась у  читальній залі ЦРБ. 
   Історія людства, яка сягає глибиною ... Читати далі »
Просмотров: 579 | Добавил: VCRB | Дата: 05-05-2016

« 1 2 ... 53 54 55 56 57 ... 78 79 »