Главная » Архів новин
     У 2016 році фонди публічних бібліотеки району поповнились новою літературою!
     Кошти у розмірі 8200 грн.  на придбання книжкових новинок виділено із місцевого бюджету.            
... Читати далі »
Просмотров: 449 | Добавил: VCRB | Дата: 26-04-2016

    З метою формування ІКТ-компетентності педагога-організатора та вдосконалення вміння працювати з сучасною цифровою технікою і володіти сучасними інформаційно-комунікаційними технологіями розпочато триденний тренінг "Цифрова культура педагога". 
   Першого дня, 25 квітня 2016 року в читальній залі районної дитячої бібліотеки зібралася І група педагогів.  Тренери навчань Єлізарова І.М., методист БДЮТ,  та Жук М.І., бібліограф-краєзнавец ... Читати далі »
Просмотров: 574 | Добавил: VCRB | Дата: 25-04-2016

     23 квітня повернулися із чергової волонтерської поїздки у зону АТО працівники культури на чолі із заступником голови райдержадміністрації М.Білоус, яка відбулася за маршрутом м.Миколаївка – м.Краматорськ – м. Костянтинівка – м. Бахмут – с. Тарасівка – с.Мемрик – м.Красноармійськ.    
... Читати далі »
Просмотров: 456 | Добавил: VCRB | Дата: 24-04-2016

А ви колись грали у бібліотвістер? А ось учням 2-го гімназійного класу Віньковецького НВК працівники Віньковецької ЦРБ запропонували спробувати цю незвичайну форму загальновідомої гри.
Так, 22 квітня в читальній залі Віньковецької ЦРБ учні 2-го гімназійного класу Віньковецького  НВК  взяли участь у грі бібліотвістер «Ерудит». Діти показали не лише свої фізичні здібності, а й чудові знання з таких галузей знань, як література, природа, здоровий спосіб життя та математика.   
... Читати далі »
Просмотров: 578 | Добавил: VCRB | Дата: 22-04-2016

Пасха – саме світле християнське свято. Свято перемоги добра над злом, життя над смертю, свято яке несе в собі філософію добра та милосердя.. Саме цієї пори серця людей відкриті як ніколи для добрих вчинків.
У дні, коли кожна українська сім’я готується до Великодня, ми не повинні забувати про тих, хто стоїть на сторожі нашого спокою та миру на передовій. Кожен повинен відчути свято Великої Пасхи. Задля того, щоб підтримати бойовий дух наших земляків, які перебувають в зоні АТО та подарувати їм частинку душевного тепла тих, заради кого вони воюють працівники культури за ініціативи Віньковецької районної державної адміністрації організували благодійну акцію "Великодній кошик для воїнів АТО".
18-20 квітня у приміщенні районної дитячої бібліотеки було зібрано понад 200 великодніх пакунків (писанок та краша ... Читати далі »
Просмотров: 574 | Добавил: VCRB | Дата: 20-04-2016

Сьогодні, 8 квітня, у стінах Віньковецької центральної районної бібліотеки відбувся конкурс читців англійської поезії «The charming poetic word», який був приурочений до Року англійської мови в Україні.    
Вивчення поезії розвиває пам'ять, розш ... Читати далі »
Просмотров: 759 | Добавил: VCRB | Дата: 08-04-2016

31 березня у Віньковецькій ЦРБ відбувся професійний діалог для працівників сільських бібліотек на тему «Робота бібліотекаря: досвід, пошук, проблеми».

 
   Розпочала захід директор ЦБС Нетреба Л.М., яка у своєму виступі «Публічна бібліотека – інформаційний центр регіональної громади» презентувала присутнім  Стратегію розвитку бібліотечної ... Читати далі »
Просмотров: 724 | Добавил: VCRB | Дата: 01-04-2016

Вже стільки літ і стільки зим
Як відгримів той бій кривавий,
Вони ще там, на полі слави,
Уклін їм, мертвим і живим.
                         Олесь Лупій

    Біда не оминула жодної нашої родини - у кожній хтось із близьких загинув на фронтах, згорів у пекельних печах концтаборів, був страчений у великих і малих "бабиних ярах".
    Громадяни світу  й досі в неоплатному боргу перед тими мужніми людьми, яким судилося здобути Перемогу і тими, що загинули героїчною смертю на шляху до неї. Щоб вшанувати хвилиною мовчання кожного полеглого, людство повинно завмерти на ... Читати далі »
Просмотров: 387 | Добавил: VCRB | Дата: 25-03-2016

     Відповідно до указу Президента України від 29.10.2014 року № 830 "Про заходи в зв'язку з Днем пам'яті жертв голодоморів" протягом грудня 2015 року по вересень 2016 року в Україні діє пересувна фотодокументальна виставка "Спротив геноциду", яка була розроблена Українським інститутом національної пам'яті спільно з галузевим державним архівом Служби безпеки України, Центром досліджень визвольного руху та Громадським комітетом із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду ’32-33 років в Україні.
   Автори проекту – Володимир Тиліщак (керівник), Володимир Бірчак, В’ячеслав Василенко, Володимир В’ятрович та інші.
     18 фотодокументальних стендів розповідають про спротив, який чинило українськ ... Читати далі »
Просмотров: 395 | Добавил: VCRB | Дата: 18-03-2016

    Англійська мова набула свого статусу не лише завдяки лідерству англомовних країн у сучасному світі, а й через суто лінгвістичні особливості.
    Указом Президента України від 16 листопада 2015 року 2016 рік оголошено Роком англійської мови в Україні. Президент прийняв таке рішення, «ураховуючи роль англійської мови як мови міжнародного спілкування, з метою сприяння її вивченню для розширення доступу громадян до світових економічних, соціальних, освітніх та культурних можливостей, які відкриває знання та використання англійської мови, забезпечення інтеграції України до європейського політичного, економічного і науково-освітнього простору, на підтримку програми Go Global, яка визначає вивчення англійської мови одним із пріоритетів стратегії розвитку». 
     Віньковецька ЦРБ стала одним і ... Читати далі »
Просмотров: 782 | Добавил: VCRB | Дата: 15-03-2016

« 1 2 ... 54 55 56 57 58 ... 78 79 »