Главная » Архів новин
9 березня 1814 року народився Тарас Шевченко, ім’я котрого досі знає кожен українець. Геніальний поет та художник, котрий всі життєві складнощі перекладав у свою творчість та став голосом свого часу.
Його творчість надихає, укріплює мужність, стверджує духовні сили для супротиву рабству, деградації, страху. А його настанови до нащадків стали для нас надзвичайно актуальними під час повномасштабної війни з Росією. Сьогодні Шевченка цитують буквально всі, в його рядках українці знаходять силу, віру та наснагу. Тарас Шевченко для України і в Україні житиме вічно.
На пошану Великому Кобзарю наша бібліотека презентує кни ... Читати далі »
Просмотров: 65 | Добавил: VCRB | Дата: 09-03-2023

Ми вчимося контролювати час, а до енергії часто ставимося так, ніби вона безлімітна. Прагнемо 24/7 вичавлювати з себе максимальну ефективність. Але ніякі запаси часу не допоможуть, якщо немає сил та бажання виконувати заплановані завдання. Щоби все встигати, важливо вчасно відновлювати енергетичні резерви.
Саме про це говорили під час тренінгу-практикуму "Жити на повну, або де брати сили, щоб збільшити ефективність", який провела Ольга Агафонова, юрист, бізнес-тренер, 6 березня у ЦБ. Пані Ольга з когорти ВПО розкрила секрети, як впоратися з такою роботою, про яку раніше й подумати не могли б, вважаючи, що вам це точно ... Читати далі »
Просмотров: 48 | Добавил: VCRB | Дата: 07-03-2023

Щорічно 3 березня в усіх країнах відзначається Всесвітній день письменника – професійне свято літераторів (World Day of the writer). 
В Україну свято прийшло аж у 2012 р. завдяки ініціативі громадських діячів, передусім відомої української дитячої письменниці Лариси Ніцой.
Твори українських письменників читають в Україні та за кордоном. Їхні твори отримують міжнародні премії та перекладено на різні мови світу. Кількість перекладів українських книжок постійно зростає: якщо у 2013 році їх було 48, то у 2020 році цифра сягнула позначки в 153 переклади. Це чудовий результат, який демонструє позитивну тенденцію в зацікавленості іно ... Читати далі »
Просмотров: 55 | Добавил: VCRB | Дата: 03-03-2023

Ну що, у перший день весни готові до хороших новин?
Звичайно, усі ми з нетерпінням чекаємо найголовнішу для всіх українців звістку про Перемогу.
Наша бібліотека (всього лише 100 учасників зі всієї України) отримала неймовірну можливість долучитись до проєкту, який переміг в акселераторі проєктів з протидії дезінформації Mediengeist, що імплементується у партнерстві Goethe-Institut в Україні з науково-популярним медіа Куншт.
Ми уже пройшли мегацікавий навчальний вебінар, який провела фактчекерка, головна редакторка проєктів “НотаЄнота” та “По той бік путінської брехні”, викладачка НН Інститут ... Читати далі »
Просмотров: 44 | Добавил: VCRB | Дата: 01-03-2023

Сьогодні, 23 лютого, відбувся онлайн-практикум бібліотекарів КЗ "Центральна бібліотека" Віньковецької селищної ради "Звітність ЕСМаР", під час якого учасники отримали практичні поради щодо внесення статистичних даних до електронної системи моніторингу базової мережі публічних бібліотек ЕСМаР. Також провідний методист ЦБ І. Мельник зробила покроковий аналіз дій по кожному показнику, що вноситься під час моніторингу, звернула увагу на розділ "Електронні ресурси", в якому додано 2 нових показники – "Кількість публікацій у блогах" та "Періодичність оновлення інформації на сторінках у соц ... Читати далі »
Просмотров: 64 | Добавил: VCRB | Дата: 23-02-2023

21 лютого у світі відзначають Міжнародний день рідної мови, запроваджений на XXX сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня — 17 листопада 1999 року в Парижі.
За останні чотири століття Українську мову намагались знищити понад 130 разів. Але ми зберегли своє слово. І через свою рідну мову дали всьому світові зрозуміти, що українці – справді велика нація, зі своєю культурою, своїми звичаями і своєю історією, яка сягає глибокої давнини. Українська мова, її багатство і краса, витонченість і мелодійність визнана світом. Наприклад, у 1928 році у Парижі, на Міжнародному конкурсі мов, українська ... Читати далі »
Просмотров: 61 | Добавил: VCRB | Дата: 21-02-2023

День Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день, що відзначається в Україні вже дев’ятий рік поспіль 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року) та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні – відважних співвітчизників, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
Саме 20 лютого у середмісті Києва загинуло найбільше людей – 48. Їх, разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013-2014 років і п’ятьма активіста ... Читати далі »
Просмотров: 63 | Добавил: VCRB | Дата: 20-02-2023

Сьогодні, 16 лютого, відбулася підсумкова нарада працівників культури, під час якої начальник відділу культури і туризму Олександр Коцемір підбив підсумки минулого року та окреслив основні плани та напрямки на 2023 рік.
По завершені бібліотечні працівники стали учасниками практикуму «Актуалізація бібліотечних фондів: рекомендації, консультації, поради».
Важливим завданням для установ в сучасних умовах є актуалізація бібліотечних фондів. Про порядок вилучення та списання документів та практику КЗ «Центральна бібліотека» з цього питання озвучила провідний бібліотекар відділу упорядкування та збережен ... Читати далі »
Просмотров: 71 | Добавил: VCRB | Дата: 16-02-2023

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 34-а річниця виведення радянських військ з Афганістану.
Афганська війна була останньою з великих імперських авантюр Радянського Союзу. 15 лютого 1989 року останній радянський солдат залишив афганську землю — війна була програна.
Згідно зі статистикою, Участь у війні в Афганістані взяли понад 160 тисяч українців, загинули 4 тисячі українців. 72 українських воїни зникли безвісти. Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовами, 711 дітей – сиротами.
... Читати далі »
Просмотров: 47 | Добавил: VCRB | Дата: 15-02-2023

7 лютого 2023 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.
День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю.
Цього дня в багатьох країнах світу обговорюються:
- шляхи безпечного використання молоддю Інтернету,
- питання інтернет-етики,
- загрози протизаконного контенту.
... Читати далі »
Просмотров: 55 | Добавил: VCRB | Дата: 09-02-2023

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 78 79 »