Главная » Архів новин
      Що робити людині яка вийшла на пенсію? Кожен самостійно шукає відповідь на це питання, кожен намагається знайти заняття для душі або ж зовсім не займається такими пошуками. Це також право кожної людини. Але більшість людей все-таки не заспокоюються на досягнутому і підкоряють нові вершини. Згідно з дослідженням Всесвітньої організації охорони здоров’я Україна займає перше місце в світі по розповсюдженню депресії, особливо серед людей пенсійного віку. На думку експертів, навчання – ефективний засіб профілактики депресій у людей похилого віку. Участь в учбовому процесі допомагає людині крокувати в ногу з часом, тренувати пам’ять, розвивати інтелект.
     Саме тому 21 січня в рамках так званого «Університету ІІІ віку» Віньковецька ЦРБ спільно з Віньковецьким територіальним центром соціального обслуговування започаткувала цикл занять з ку ... Читати далі »
Просмотров: 478 | Добавил: VCRB | Дата: 21-01-2014

      Заходи, приурочені 200-річчю з дня поета, художника, національного пророка, апостола правди, заступника знедолених, величного сина України Т.Шевченка тривають. 17 січня у читальній залі Віньковецької ЦРБ відбулась презентація унікального видання «Тарас Шевченко Вибрані поезії. Живопис. Графіка», за участі керівника апарату райдержадміністрації О.Зелінського, директор Віньковецької ЦРБ Л.Нетреби
      Як зазначила ведуча С.В.Кушнір, провідний бібліотекар ЦРБ: «Шевченко — це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть, у кого черпають сили і надії. У глибини майбутнього слав Шевченко свої непохитні заповіти синам рідної землі. Він говорив до мертвих духом, які ще мали пробудитися, і до живих, і до ще не народжених, і в Україні, і в світах».
 
Просмотров: 1278 | Добавил: VCRB | Дата: 17-01-2014

      16 січня 2014 року за участю голови райдержадміністрації А. Панасевича, начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації О. Рудницького у читальній залі Віньковецької районної дитячої бібліотеки відбулося засідання круглого столу вчителів-словесників на тему: «Шевченківський заповіт у контексті сьогодення», присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка.
       Анатолій Володимирович наголосив, що Президент України Віктор Янукович оголосив 2014 рік в Україні Роком Тараса Шевченка. Справою честі кожного українця є належне його відзначення. З цією метою у районі розроблено план заходів щодо широкого відзначення 200-річчя Тараса Шевченка в освітніх закладах району. Очільник району підкреслив зацікавлення творчістю Великого Кобзаря, подякував вчителям-словесникам за мудрість у пропагуванні ... Читати далі »
Просмотров: 503 | Добавил: VCRB | Дата: 16-01-2014

      В рамках заходів, присвячених 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка, 15 січня 2014 р. в читальній залі Віньковецької ЦРБ відбулась поетична година «Творчість Т. Г.Шевченка періоду заслання (1847-1857 рр.)».
       Поезія періоду заслання надзвичайно різноманітна. Це і поезії, і великі твори, і щоденник автора, чудові зразки філософської, пейзажної і інтимної лірики. Ностальгією, спогадами про Україну, роздумами про долю її народу пройнята більшість ліричних творів цього періоду.
Просмотров: 1222 | Добавил: VCRB | Дата: 15-01-2014

      У березні 2014 року світ відзначатиме 200 років від дня народження Тараса Шевченка. Кожна нація має свого генія, визнаного і почутого не тільки нею, а й іншими народами. Для України 40-60-ті роки ХІХ століття минули під знаком Великого Кобзаря.
       Тарас Шевченко для України – не просто народний поет і геніальний митець. Він національний пророк, апостол правди, заступник знедолених, провидець.
         З нагоди Шевченківських днів 13 січня 2014 р. в читальній залі Віньковецької ЦРБ відбулася презентація книжково-ілюстрованої виставки «Шевченкове слово у віках не старіє».
   
Просмотров: 824 | Добавил: VCRB | Дата: 13-01-2014

     Цими днями минає 90 років від дня народження кінорежисера, народного артиста України Сергія Параджанова.  
      Народився Сергій Параджанов у Грузії. Навчався на вокальному відділенні Тбіліської консерваторії і на будівельному факультеті Тбіліського інституту інженерів залізничного транспорту. 
     У 1949 році влаштувався асистентом режисера на Київську кіностудію імені Олександра Довженка, де і пропрацював до 1960 року. Пізніше був режисером на студіях „Арменфільм” і „Грузія-фільм”. У 1952 році Сергій Параджанов закінчив режисерський факультет Всесоюзного державного інституту кінематографії. Його дипломною роботою став фільм „Молдавська казка”. 
      У 1965 році за мотивами творів Михайла Коцюбинського Сергій Параджданов зняв фільм „Тіні забутих предків”. Зйомки фільму здійснювалися в справжніх гуцульських хатах та ... Читати далі »
Просмотров: 477 | Добавил: VCRB | Дата: 09-01-2014

      До 180-річчя від дня народження класика української літератури, талановитого лікаря, громадського діяча присвячена літературна година «Співомовки Степана Руданського», яка відбулася у Віньковецькій ЦРБ. Бібліотекар Л.Баранюк ознайомила присутніх із міні-книжковою виставкою «Художні скарби Степана Руданського». На виставці представлені твори Степана Руданського як поета, гумориста та видання, в яких йдеться про його життєвий і творчий шлях. Пройшло понад сто років з дня смерті Руданського, але й сьогодні його твори продовжують чарувати нас задушевністю своїх ліричних поезій і веселим гумором.
Просмотров: 626 | Добавил: VCRB | Дата: 06-01-2014

     1 січня 2014 року виповнилося 100 років від дня народження позабутого, на жаль, українського письменника Юрія Збанацького. Автор численних повістей та романів – «Малиновий дзвін», «Сеспель», «Таємниця Соколиного бору», «Лісова красуня», «Серед добрих людей», «Єдина», «Привітайте мене, друзі!», «Стародуби» тощо. Між тим, за віком і талантом Юрій Збанацький належав до тієї блискучої плеяди майстрів художнього слова, як от Олесь Гончар, Платон Воронько, Іван Ле, Максим Рильський, Володимир Сосюра, Микола Бажан, Андрій Малишко...
      Педагог за фахом, більшість своїх творів Юрій Олефірович присвячував питанням виховання у підростаючого покоління найкращих рис Людини і Громадянина, духовного дорослішання і становлення характеру дітей та підлітків у воєнні та повоєнні часи. І, водночас, його проза є зразком ліричної оповідки, що оспівує красу рідної землі і повсякденне жит ... Читати далі »
Просмотров: 663 | Добавил: VCRB | Дата: 02-01-2014

     Земля Віньковецька щедра на працьовитих та талановитих людей. Рідний край прославили і прославляють герої праці і війни, науковці, медики і педагоги, письменники і поети, композитори і журналісти. 25 грудня 2013 року у читальній залі РДБ відбулася презентація творчого доробку  поетеси і композиторки-початківця, обдарованої жінки із ніжним голосом Людмили Едуардівни Сельозньової. 
      Ведучі зустрічі Л.Площад ... Читати далі »
Просмотров: 459 | Добавил: VCRB | Дата: 25-12-2013

     «За допомогою Закону , Моралі та Права з доісторичних часів регулювались відносини у людському суспільстві. Закон, як стародавнє джерело права, прийшов на зміну звичаям та традиціям»,- саме такими словами розпочав свою розповідь про Європейський суд з прав людини, його історію,структуру Тарнавський Андрій Олександрович, лейтенант міліції Віньковецького РВ УМВС. 

     Бібліотекар І категорії В ... Читати далі »
Просмотров: 443 | Добавил: VCRB | Дата: 12-12-2013

« 1 2 ... 67 68 69 70 71 ... 78 79 »