Главная » 2020 » Лютий » 16 » Афганістан болить в моїй душі
10:18
Афганістан болить в моїй душі
   Афганська війна. Через її  жорна  пройшли сотні тисяч радянських воїнів. Тут  переплелися героїзм і страждання.  В цьому році ми вшановуємо 31-ту річницю виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. Хоч і минуло немало часу, але наслідки тієї війни й досі тяжіють над тими, хто був змушений брати в ній участь.
   З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав  та 31-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, 15 лютого у центральній районній бібліотеці  відбулася зустріч-вшанування учасників бойових дій на території Афганістану та інших держав «Поставте скибку хліба на стакан».
   У заході взяли участь керівники району та працівники соціальних служб. З короткими промовами виступили перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Лужняк, голова районної ради Анатолій Ходюк, учасники АТО, Артур Закордонець, поет, голова районної літературної спілки «Огневежа» Петро Староста, заступник голови Віньковецької районної організації української спілки Афганістану Анатолій Коваль.
  Протягом години тривала жвава бесіда з воїнами, де обговорювалися питання соціальної сфери, процеси децентралізації у районі, проблеми правового захисту воїнів-афганців.
   Хвилиною мовчання учасники зібрання пом’янули вбитих та померлих земляків, їх побратимів, запаливши Свічу Пам'яті.
   Свої музичні вітання учасникам зустріч і подарували Артур Закордонець, Богдана Гарбуз та Ольга Ялтусевич, працівники РБК.
   Присутні моли змогу ознайомитись із  книжково-ілюстративною виставкою "Афганістан болить в моїй душі", що містить книги про трагізм цієї страшної війни і мужність простих солдат.
Просмотров: 302 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0