Главная » 2018 » Жовтень » 8 » Code start у бібліотеці
09:22
Code start у бібліотеці
    Сьогодні уже важко уявити свій день без використання сучасних комп’ютерних технологій. Комп’ютер є засобом зв’язку, спілкування, пізнання, роботи, дозвілля і т. д. На ринку професій з’явилось безліч професій, які пов’язані з ІТ-технологіями: програмісти, системні адміністратори, HTML-верстальники, розробники веб-додатків, гейм-дизайнери, SMM-спеціалісти… Голова йде обертом від нових і, що гріха таїти, часто-густо зовсім незрозумілих слів.
   Але ми не зупиняємось на місці та не пасуємо перед труднощами. Щодня знаходимо все нові можливості для навчання та підвищення свого рівня знань. 
    Так, у неділю, 7 жовтня в рамках Тижня кодування ЄС в Інтернет-центрі Віньковецької районної дитячої бібліотеки для учнівської молоді селища пройшов стартовий день кодування «Code start у бібліотеці», організований Хмельницькою ОУНБ, яка у партнерстві з обласним відділенням Української Бібліотечної Асоціації отримала від німецької благодійної організації Haus des Stiftens gGmbH та Ресурсного центру розвитку громадських організацій «Гурт» як партнера мережі TechSoup Europe в Україні міні грант на  його проведення. У заході взяли участь користувачі Віньковецької, Волочиської, Городоцької, Кам’янець-Подільської, Нетішинської бібліотек.
    Протягом усього дня тренери Хмельницької ОУНБ у онлайн-режимі розповіли про сучасні ІТ-професії, кращі безкоштовні графічні редактори, програми для роботи із аудіо та відео-файлами, про створення інтерактивних історій та їх презентація.
   Цікавим і захоплюючим для користувачів був веб-квест, а створені власні історії почали оживати у програмі SCRATSH.
   День кодування у нашій бібліотеці пройшов весело, цікаво та пізнавально. Учасники мали можливість у невимушеній атмосфері поспілкуватись з однолітками у перервах за філіжанкою ароматного чаю із смаколиками, позмагатись у інтерактивних завданнях  та головне – отримати безліч нових знань абсолютно безкоштовно!
Просмотров: 371 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0