Главная » 2018 » Квітень » 4 » Дар правди, світла, чистоти…
15:48
Дар правди, світла, чистоти…

Олесь Гончар - сумління України,
Любов пречиста.
Пісня і зоря.
Д. Кононенко
    3 квітня святкуємо 100 років від дня народження Олеся Терентійовича Гончара, українського письменника, громадського діяча, першого лауреата премії імені Т.Г. Шевченка(9 березня 1962 року), Голови Спілки письменників України, академіка НАН України, голови українського республіканського комітету захисту миру, члена Всесвітньої Ради Миру з 1973 р., автора трилогії «Прапороносці»,романів «Таврія», «Людина і зброя», «Циклон», «Тронка», «Собор», повістей «Земля гуде», «Щоб світився вогник»,сценаріїв кінофільмів «Дівчина з маяка», «Абітурієнтка», «Берег любові» та інших. Серед українських письменників – це зірка першої величини, людина, що стоїть найвище по своєму таланту, життєвій позиції, любові до Батьківщини. 
      З цієї нагоди працівники відділу обслуговування підготували літературний портрет «Дар правди, світла, чистоти…». Захід супроводжувався мультимедійною презентацією, доповнення слугувала книжкова виставка «Будівничий соборів наших душ».
      Олесь Гончар – людина великої совісті і великого сумління. Які б зміні довкруги не відбувалися, Олесь Гончар не сходить з його прижиттєвої висоти. Він народився і жив в Радянському Союзі, але його постать на тлі тієї епохи постає як феномен в українському вимірі. Щира, незрадлива любов письменника  до України, уселяє віру в майбутнє нашого народу. Як світло незгасної зорі, з нами його твори, публіцистичні виступи, щоденники.
Просмотров: 461 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0