Главная » 2014 » Червень » 5 » День екологічного інформування "Красу планети не зруйнуй"
14:22
День екологічного інформування "Красу планети не зруйнуй"

       Україна, як і кожен її регіон, має своє, характерне лише для неї обличчя, яке визначається природою, рельєфом, ґрунтами, рослинністю, ріками та озерами. Природа впливає на господарську діяльність і світогляд людей, їхні вірування, звичаї, традиції і побут. З нею пов'язані різні ритуали, повір'я і численні свята, наприклад, русалії, Зелені свята, Івана Купала та інші. Культуру будь-якого народу, в тому числі й українців, не можна зрозуміти, не звертаючись до історії розвитку його взаємин з природою - єдиним і незамінним джерелом матеріальних і духовних благ. 

      Саме темі природи України та екологічній ситуації присвячений День екологічного інформування "Красу планети не зруйнуй", що проведений працівниками центральної районної бібліотеки 5 червня.

      "Ставлення до природи не вимірюється зразу глобальними масштабами - до лісу, води, землі. В цьому ставленні завжди присутня проміжна ступінь - моє відношення до одного єдиного дерева, до літра чистої води, до жмені родючої землі... Охороняючи щось одне, ми... сприяємо збереженню природи в цілому" - саме словами В.Данилова звернулась ведуча до учасників заходу під час проведення бесіди  "Екологічна ситуація в Україні" .

       

Просмотров: 564 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0