Главная » 2018 » Травень » 23 » День Героїв України
15:13
День Героїв України
 23 травня в Україні відзначають День Героїв. У цей день згадують всіх українців, які присвятили своє життя боротьбі за свободу нашої країни.
    Цей день покликаний відродити героїчний дух минулих поколінь за допомогою яскравих прикладів лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА, діячів ОУН та воїнів АТО.

   У середу, 23 травня, на Віньковеччині відбулися урочисті заходи із нагоди відзначення Дня Героїв України.
   Свято Героїв розпочалося із мітингу біля могили Дмитра Миколайчука, учасника АТО. Першим звернувся до учасників заходу голова Віньковецької районної державної адміністрації В.Б.Лелюк. Він зазначив, що сьогодні Віньоковеччвина згадує і вшановує своїх героїв, які ціною власного життя зупинили віроломного ворога і не допустили його просування на інші території України.


На заході також виступили районний військовий комісар О.Б.Мельник,  від імені Віньковецької районної спілки учасників АТО - А.В.Закордонець, учасник АТО, член Національної спілки письменників України.
    Літію за усіма загиблими героями відслужив отець Андрій. Після цього всі присутні вшанували пам'ять хвилиною мовчання та поклали квіти до могили Дмитра Миколайчука. На честь полеглих героїв прозвучали і залпи військового салюту.

    Найбільшим дійством, що неодмінно запам’ятається кожному з учасників, стала година-реквієм «Життя - мов спалах», присвячена вшануванню пам’яті Дмитра Миколайчука, учасника АТО, що відбулася в Ломачинецькому сільському клубі.  На захід завітала родина загиблого, учасники АТО, вчителі, друзі та однокласники Дмитра, учні Осламівської ЗОШ, Говірського ліцею, односельці та інші.
   Ведучі заходу, М.Жук, заступник директора по роботі з дітьми Віньковецької ЦБС, Б.Волковинський, випускник Віньковецького НВК,  розповіли присутнім про життя воїна, класний керівник О.Й.Хрін з сльозами на очах згадувала шкільні роки Дмитра. Голова районної літернатурної спілки "Огневежа" П.І.Староста висловив співчуття рідним і близьким загиблих героїв, а також щирі слова подяки і низький уклін всім учасникам АТО, волонтерам, зазначивши, що віньківчани завжди пам’ятатимуть, якою ціною дістався мир українській землі.
    Зворушливі пісні звучали  у виконанні фольклорної групи «Відродження»  (с. Говори), Н.Шевчук, методиста Віньковецького РБК, А.Пиптюк, учениці Віньковецької ДШМ, Т.Пиптюк, директора СК.
   
Також перший заступник голови Віньковецької районної державної адміністрації В.О. Лужняк, районний військовий комісар О. Б. Мельник, голова ради правління громадської організації «Віньковецька районна спілка учасників АТО» В.П.Задворний, заступник голови ради правління В.П.Мишак  відвідали могили загиблих учасників АТО В’ячеслава Кутковського (с.Зоряне), Михайла Лемешова (с. Петрашівка).
   Наразі це свято стало символом величності духу та незборимості українців. І воно актуальне, як ніколи. Адже Небесна Сотня віддала своє життя заради того, аби ми побудували кращу Україну, а бійці в зоні АТО захищають нас від загарбників.
  
   
Просмотров: 731 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0