Главная » 2012 » Жовтень » 12 » День інформації "Мій пращур був із козаків, яких боялись шляхта і хани"
16:48
День інформації "Мій пращур був із козаків, яких боялись шляхта і хани"
     У світлий день Покрови Пречистої Богородиці, яка українцями завжди вважалася заступницею і покровителькою відзначається національне свято – День Українського козацтва
      Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців. Козацтво – звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг.
      Саме в рамках відзначення Дня Українського козацтва у читальній залі Віньковецької ЦРБ відбувся День інформації «Мій пращур був із козаків, яких боялись шляхта і хани». Захід проводився для учнів Віньковецького НВК середніх та старших вікових груп. 
     День інформації включав в себе подорож в історію «Україна – козацька держава», бесіду «Славні сини України» та експрес-презентацію книг В.Шевчука «Просвічений володар: Іван Мазепа як будівничий Козацької держави і як літературний герой» та О.Апанович «Козацька енциклопедія для юнацтва». Учасники заходу ознайомились із історією України за часів козацтва та короткими біографіями гетьманів, яких за 116-річну історію існування Української Гетьманської держави було 17.
     По закінченню Дня інформації, ведуча, бібліограф-краєзнавець Віньковецької ЦРБ М.Жук, презентувала учасникам виставку-перегляд літератури «Україна – колиска козацького роду» та рекомендаційні списки літератури «Подорож козацькими стежками».


Просмотров: 827 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0