Главная » 2012 » Червень » 25 » День інформації "Твоя правова культура"
11:44
День інформації "Твоя правова культура"
     Життя інколи дає нам такі уроки, що ми волею-неволею починаємо відстоювати свої права. Тому важливо сьогодні знати кожному хоча б ази правової абетки для захисту своїх прав. З цією метою 25 червня у Віньковецькій ЦРБ проведено День інформації «Твоя правова культура». 
      «Положення Загальної декларації прав людини стали підваленою понад 80 міжнародних договорів і декларацій з прав людини, величезної кількості регіональних конвенцій з прав людини, національних законів про права людини і конституцій держав», - саме такими словами розпочалось знайомство учасників заходу із Декларацією прав людини в ході бесіди «Декларація прав людини – права та обов’язки кожного». Під час проведення тренінгу «Правовий всеобуч» учасники заходу мали змогу пригадати основні поняття з правознавства та з’ясувати, чи вміють вони користуватися своїми правами у повсякденному житті. Їм було запропоновано різні ігрові вправи.
       Отримати додаткову інформацію про свої права та їх використання в складних життєвих обставинах допоможуть молоді різні видання, які є в бібліотеці. Зокрема, нові надходження: «Конвенція про захист прав людини і основоположення свобод», «Європейська конвенція з прав людини та кримінальний процес», «Ефективні розслідування фактів жорстокого поводження» та ін. Учасники Дня інформації говорили про основні права. Найважливішими були визначені: право на життя, на освіту, на медичну допомогу, на дозвілля, на вираження своїх переконань, на отримання інформації. Наприкінці зустрічі усі учасники заходу отримали інформаційні буклети «»Конституційні права і свободи людини і громадянина України».


Просмотров: 1151 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0