Главная » 2015 » Лютий » 19 » День Шепетівського музею М.Островського в бібліотеці «Як гартувалася сталь»: міфи та реальність»
16:12
День Шепетівського музею М.Островського в бібліотеці «Як гартувалася сталь»: міфи та реальність»
      Найвища оцінка зробленого – людська пам’ять. Микола Островський прожив всього 32 роки. Але згадуючи про його життя велике і цікаве, ми завжди ставимо поруч слово "подвиг”. Микола Островський дав світу приклад найвищого прояву мужності, збереження людської гідності, знаходження сенсу життя навіть в безвихідних ситуаціях. Він увійшов в історію як автор літературного твору світового значення. Його називають в світі знаковою фігурою 20-го століття.
     19 лютого працівники Віньковецької центральної районної бібліотеки провели День Шепетівського музею М.Островського в бібліотеці «Як гартувалася сталь»: міфи та реальність». Ведуча заходу, бібліограф-краєзнавець М.Жук, під час  літературного портрету «Мужність народжується в боротьбі: життя та творчість М.Островського» ознайомила учасників із коротким та таким нелегким життєвим шляхом письменника, історією написання роману "Як гартувалась сталь", що за надзвичайно короткий час став справжнім світовим бестселером.
          
    А завдяки мультимедійному обладнанню учасники заходу здійснили віртуальну подорож залами  Шепетівського музею М.Островського, де виставлено близько 25 тис. музейних предметів. Серед них: видання творів М.Островського від першого (1932 р.) до останнього (2005 р.); документи, фотографії, особисті речі письменника та його родини; фотографії, документи та твори лауреатів республіканської комсомольської премії ім. М. Островського; ілюстрації до творів М.Островського відомих художників – А.Резніченка, О.Пахомова, Є.Кібрика, братів Ткачових, З.Толкачова, С.Адамовича, С.Бродського, М.Ляміна, Рудакових та ін.; 20-серійний телевізійний художній фільм "Як гартувалася сталь” виробництва китайських кіномитців (1999 р.); документи та фотографії з історії міста, предмети побуту та етнографії тощо.
Просмотров: 468 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0