Главная » 2018 » Січень » 22 » День Соборності України
15:30
День Соборності України
       22 січня 1918 року перший український парламент – Українська Центральна Рада – Четвертим універсалом проголосив незалежність Української Народної Республіки. Через рік – 22 січня 1919-го – на Софійській площі урочисто проголосили об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину Українську державу.
        22 січня особливий день в історії України. Директорія УНР проголосила Злуку всіх земель в єдину Українську державу, і саме цей день прийнято відзначати як свято – День Соборності України.
       З цієї нагоди в в залі засідань районної державної адміністрації відбулися урочисті заходи до Дня Соборності України за участю першого заступника голови районної державної адміністрації Володимира Лужняка, заступника голови районної ради Віктора Ящука, начальників управлінь та відділів районної державної адміністрації, виконавчого апарату районної ради, колективів підприємств, установ та організацій району.
         До пам’ятника Т.Г.Шевченка  квіти від всієї громадськості поклали Чернюк Анастасія, учениця 5 гімназійного класу Віньковецького НВК, переможниця обласного етапу конкурсу імені Петра Яцика та Петровська Діана, учениця 5 гімназійного класу Віньковецького НВК, переможниця районних олімпіад, учасниця обласної олімпіади з історії.
    З привітаннями до всіх присутніх звернулися перший заступник голови районної державної адміністрації Володимир Лужняк та заступник голови районної ради Віктор Ящук, побажали усім доброго здоров'я, щастя, миру і злагоди в ім'я процвітання України.
       Для гостей свята чудові  творчі номери підготували Ірина Рейтаровська, Наталія Шевчук, Богдан Кохан.
    Слово соборність включає в себе єдність і згуртованість. Тому, нам потрібно берегти світлу пам’ять про тих, хто приніс своє життя на олтар соборності і державності. Сьогодні наша Вітчизна можливо, як ніколи раніше, потребує, єдності і згуртованості всього народу. Адже лише в єдності дій та соборності душ ми зможемо досягти великої мети – побудови вільної і демократичної України, якою пишатимуться нащадки.

      
Просмотров: 451 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0