Главная » 2020 » Січень » 22 » День Соборності України
15:59
День Соборності України
    22 січня, у День Соборності України, працівники районної дитячої бібліотеки та центральної районної бібліотеки  під час патріотичної години «Соборна Україна: наша сила в єдності» разом з учнями 7  класу Віньковецького ліцею (класний керівник – Карпова В.С.)  ще раз згадали ті вікопомні події та їхнє значення для подальшої долі українського народу, адже ідея соборності стоїть сьогодні як ніколи гостро. На жаль, в світлі останніх подій на Сході України знову доводиться говорити про неподільність та соборність країни, а точніше відстоювати їх.
   Патріотична година була насиченою та цікавою: історичний екскурс, літературні читання, вікторина. Бібліотекарі були приємно здивовані обізнаністю та патріотичним налаштуванням юних читачів, які без будь-яких заохочень відразу взялися виконувати гімн України, знають та поважають традиції свого народу, його історію. Це продемонструвала гра-вікторина «Моя країна – Україна», яка також була в програмі цього дня. А завершився захід конкурсом караоке та створенням стрінг-арт карти України. Діти із великим задоволенням попрацювали у новій оригінальній техніці роботи із нитками та гвіздками і створили мальовниче панно «В моєму серці Україна».
  Завершився захід урочистим покладанням квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченка та  живим ланцюгом, який традиційно створюють, тримаючись за руки. До акції долучились усі працівники ЦРБ та РДБ, керівники гуртків та вихованці БДЮТ. Саме такий жест демонструє єдність народу, наголошує на тому, що лише разом ми – сила.
   Крім того, в рамках заходів, присвячених Дню Соборності України, до уваги користувачів центральної районної бібліотеки було представлено книжкову  виставку «Соборність Духу, Розуму і Серця». Основу виставки складають матеріали, які висвітлюють сторінки історії, а також особливості соборницького процесу доби Української революції 1918-1921 років. Виставка покликана поглибити знання про історію творення української державності, познайомити з видатними історичними постатями, які виборювали незалежність та соборність України. 
       
Просмотров: 319 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0