Главная » 2017 » Травень » 18 » День вишиванки у бібліотеці
13:08
День вишиванки у бібліотеці
      У День вишиванки 18 травня 2017 року до центральної районної бібліотеки у національному одязі, у традиційних та стилізованих вишиванках прийшли не лише працівники книгозбірні, а й користувачі. Різного віку та за різної потреби – хто за книгою, хто до Інтернет-центру, хто переглянути виставки та інсталяції.
     Напередодні загальнонаціонального флешмобу у центральній районній бібліотеці відбувся День вишиванки "Вишиванку одягай - Україну кохай!".
     Урочисте відкриття свята провели начальник відділу культури О.В.Слишинська та директор ЦРБ Л.М.Нетреба.
    В рамках проведення Дня вишиванок відбулася презентація інфографіки "Вишиванка – мій генетичний код". Працівники бібліотеки Ш. Юськова та М.Жук ознайомили з історією цієї акції, традицією святкування, що символізує вишита сорочка, традиції вишивки української сорочки. Адже сорочка втілює в собі одну з основних функцій, якої дотримувалися з давніх часів, — бути оберегом, а вишиванка — це не тільки символ краси, молодості, наслідування, а й наш генетичний код.
    А присутні мали змогу помилуватись неймовірно гарними вишиванками, які презентувались на виставці-інсталяції "Кольорове свято візерунків". Тут і чоловічі та жіночі сорочки, і вишиті бісером сукні, які для виставки надали користувачі нашої бібліотеки.

    Цьогоріч свято набуває особливого змісту, адже уособлює у собі єднання українців на традиціях поколінь, повагу до історії України та її культури.

   Святковим, натхненним і піднесеним був сьогодні робочий день у нашій бібліотеці!
 


 
Просмотров: 548 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0