Главная » 2016 » Січень » 22 » Година державності "Там де єдність, там і сила"
15:11
Година державності "Там де єдність, там і сила"
   День Соборності України увійшов до національного календаря як свято, яке ми відзначаємо на державному рівні. Адже ідея соборності України була однією з найзаповітніших мрій українців протягом довгих років.
    22 січня 1919 року на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності.
       Ті вікопомні історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї.
    22 січня 2016 року в залі засідань Віньковецької районної державної адміністрації, відбулася година державності "Там де єдність, там і сила" з нагоди Дня Соборності України, в якій взяли участь представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств та організацій райцентру, засобів масової інформації району.
         Із  словами вітань до учасників заходу звернулися голова районної державної адмінітстрації В.Б.Лелюк та голова районної ради А.П.Ходюк, які у своїх виступах зазначили, що український народ споконвіку відзначався своєю волелюбністю, прагненням до створення незалежної держави. Це прагнення визрівало тисячоліттями і дійшло до наших часів. А з погляду на події сьогодення, нас – українців – об’єднує одне прагнення: як і колись, побороти ворога, збудувати процвітаючу, демократичну і могутню державу.
     Музичним дарунком для присутніх стали пісні у виконанні О.Ялтусевич та І.Кукурудзи.
 Працівниками центральної районної бібліотеки проведено презентацію книжково-ілюстаритивної виставки "Соборність душ - єднає Україні!".


                                          
Просмотров: 453 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0