Главная » 2018 » Липень » 27 » Година історії "День хрещення Київської Русі"
14:33
Година історії "День хрещення Київської Русі"
     Відповідно до Указу Президента України № 668/2008 від 25 липня 2008 року День хрещення Київської Русі був оголошений державним святом України і відзначається 28 липня - у день пам’яті князя Володимира - хрестителя Київської Русі.
    Хрещення Русі — процес прийняття і поширення християнства у Київській Русі. Ключова подія — масове хрещення у 988 році мешканців Києва, а згодом інших міст держави князем Володимиром I Святославовичем, у результаті чого християнство стало провідною релігією на Русі.
   До 1030-річчя з Дня хрещення Київської Русі працівники центральної районної бібліотеки провели годину історії "День хрещення Київської Русі". Під час заходу хтось глибше пізнав історію свого народу, хтось замислився над нетлінним і вічним, та головне, що не було байдужих. Адже духовне життя України завжди поєднувалося з релігійними традиціями. Відомо, що найціннішим скарбом храму душі людської завжди була віра. Складним і тернистим був шлях духовного відродження. Та все ж таки українці прийняли християнство дуже глибоко, будучи готовими нести правду і любов Христа до людей, ради них терпіти зневагу, тортури і смерть.
   Під час заходу до уваги користувачів було представлено книжкову виставку "День хрещення Київської Русі", з якої присутні дізнались про історію свята, яке прославляє собою подію, що трапилася багато століть тому.
    Книжкова виставка представляє друковані видання, які розповідають про історичну подію, що відбулася у 988 році та стала ключовою і вирішальною в подальшому розвитку всієї Київської Русі.
Просмотров: 458 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0