Главная » 2017 » Лютий » 22 » Година пам'яті "Усе залежало від нас"
11:33
Година пам'яті "Усе залежало від нас"
    20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної сотні. Указ «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної сотні» Президент України Петро Порошенко підписав 11 лютого 2015 року.
    21 лютого у  Віньковецькому НВК відбувся національно-патріотичний захід «Усе залежало від нас», у якому взяли участь учні 6-7 класів та вчителі.
   Сьогодні Україну знають у всьому світі. Трагічні події, які відбулися на Майдані у серці України – Києві - взимку 2014-го року, сколихнули світову спільноту, змусили прикути погляди усього прогресивного людства до нашої держави. Народ, який об’єднався у патріотичному пориві, щоб сказати своє рішуче «Ні!» всьому тому, що гальмує розвиток нашої держави, що робить нас, українців, заручниками темних сил, викликав не лише цікавість, а більше – повагу й захоплення у багатьох людей світу.
   80 днів і ночей… Тривожних, заплаканих і вимолених… Три місяці, залишивши свої родини, тисячі людей стояли на вулицях, день і ніч, у морози, заради одного – щоб домогтися свого, щоб їхній біль хтось почув.
   «Ми прийшли сюди перемогти або померти», – заприсяглися вони на барикаді на Грушевського. І Перемога прийшла.  В Україну повернулася надія.
   Ведучі години пам'яті М.Жук та Н.Любовецька нагадали про події Революції Гідності і ознайомили з чисельними документальними фото і відеоматеріалами часів Майдану.
   Бібліотекар І кат. Ш.Юськова та учениця 3-го класу гімназії Валерія Жук прочитали поезії, присвячені тим, які поклали свої життя на Майдані й увійшли до переліку героїв Небесної сотні.
   По закінченні години пам'яті, працівники бібліотеки зробили перегляд книжкової виставки "З кров'ю перемішана сльоза".
    Сьогодні Україна переживає тяжкі випробування. Здригається українська земля на сході країни від гарматних пострілів, кулеметних черг, розривів мін. Знову гинуть на злеті молоді і сильні, вірні сини України… Як боляче стискається серце від того, що наша ненька-Україна знову у вогні і стражданні…
   І кожен з нас бажає одного: щоб над нашою рідною Україною було мирне небо. Таке безмежне і високе! І щоб кожен міг здійснити свій злет у вільній, щасливій, квітучій країні – Україні, яку щиро любимо і якою безмежно пишаємося!

   Пам’ятаймо героїв! Вони навіки у наших душах та серцях! СЛАВА УКРАЇНІ!


   
Просмотров: 465 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0