Главная » 2012 » Грудень » 24 » Година пам'яті "В'ячеслав Чорновіл – лицар незалежної України"
15:08
Година пам'яті "В'ячеслав Чорновіл – лицар незалежної України"
      ХХ століття ознаменувалося ім’ям героя нової доби – В’ячеслава Чорновола, одного з тих, кого можна назвати Совістю народу. Прикладом героїзму став життєвий подвиг В’ячеслава Максимовича. Він мав велику сміливість бути собою, приймати рішення, покладаючись на себе, і йти до кінця заради синівської любові до України. В’ячеслав Чорновіл згадував: «Під час випускного вечора в університеті пішов на Володимирську гірку, і дав клятву, що все життя буду боротися за Україну». І він не тільки боровся за неї, але й віддав за неї своє палке життя.
            

      Постать Чорновола увійшла в історію України як постать відомого українського політика, державного діяча, публіциста і журналіста. Чорновіл ніколи не співав з чужого голосу, нікому не підспівував; говорив, що думав, — думав, що говорив. Він був і залишився опозиціонером до всього, що гальмувало шлях до незалежності України, до Моральної Людини, до Бога; і там, у таборах, і тут, у новій і ще не оформленій реальності. Його талант шліфували мордовські табори. Там він став філософом і стратегом. І все одно найважливіше: він був не з бронзи і не з мармуру. Він був весела й жива людина, з усіма рисами живої людини; вони лише відтіняли його масштаб, його дар схоплювати проблему зразу і в цілому,його вміння передбачати й вести...

      І саме цьому Великому Українцю була присвячена година пам'яті "В'ячеслав Чорновіл – лицар незалежної України", яка була проведена 24 грудня у читальній залі Віньковецької ЦРБ. Учасники заходу ознайомились із життєвим шляхом політика, який став свого часу найавторитетнішим політичним діячем нашої держави, знаний і шанований за її межами та переглянули фрагменти з художньо-документального фільму Володимира Онищенка «Той, що пробудив Кам'яну державу».




Просмотров: 636 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0