Главная » 2013 » Березень » 25 » Година права «Знай свої права – виконуй свої обов’язки»
15:49
Година права «Знай свої права – виконуй свої обов’язки»

           Дитина - найцінніший скарб. Пройде не одне тисячоліття, поки людство зрозуміє цю істину, і пройде не одне тисячоліття, поки людство, нарешті, прийме закони, які оберігатимуть дитину - найбільше наше багатство.
           Права дитини – це  певні можливості, які треба дітям (до 18 років) знати, для того, щоб жити і дорослішати.
         Діти мають особливе право на піклування та допомогу з боку держави. Але, на жаль, життя, здоров’я, навчання, щастя дітей усього світу недостатньо захищені.
              Сьогодні 250 млн. дітей живе за рахунок важкої праці, жебрацтва, пограбувань. Кожен рік від хвороб помирає 5 млн. дітей. Поширюється торгівля дітьми. Використовують дітей, від яких відмовилися батьки, для пересадки органів. В Україні три чверті дітей - діти з хронічними хворобами, з’явився новий тип дітей – «діти вулиці».
             Кожний громадянин повинен добре знати Конституцію своєї держави, розуміти її, виконувати і боронити.  


           Саме з метою повного оволодіння знаннями про свої права та обов’язки 25 березня  працівниками ЦРБ  проведено чергове засідання правового лекторію «Феміда». Для учасників проведено  годину права «Знай свої права – виконуй свої обов’язки», в рамках якого ознайомили присутніх з основними засадами Kонституції України, Декларації прав людини. Наприкінці заходу користувачі прийняли активну участь у бліцопитуванні .

Просмотров: 1415 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0