Главная » 2018 » Лютий » 21 » Година скорботи “І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України”
15:29
Година скорботи “І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України”
Події на Майдані Незалежності в Києві назавжди увійдуть в історію України як досить трагічна її сторінка, проте герої, які творили цю історію, запам’ятаються, насамперед, як герої Небесної Сотні. Описати, а тим більше  відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не можуть залишити байдужими нікого.

Минає чотири роки з часу загибелі Героїв “Небесної сотні”. Світла небесна пам’ять кожному, чиє життя обірвалося в серці української столиці, всім тим, хто не дожив кілька днів до весни. Батьківщина втратила своїх синів – це великий біль для кожного, хто є українцем.

В пам’ять про загиблих на Майдані в районній дитячій бібліотеці відбулась година скорботи “І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України” для  вихованців Віньковецького БДЮТ. Ведучі заходу, М.Жук та Н.Любовецька,  розповіли про події Революції Гідності, а також про подвиг Героїв “Небесної Сотні”.

Учасники заходу  мали змогу переглянути зворушливі відеоматеріали про жертовність та героїзм українського народу під час подій на Майдані, прослухати неофіційний жалобний гімн “Гей, плине кача…”, пісні та вірші про гідність, відданість та патріотизм героїв “Небесної сотні” та більш детальніше ознайомитись із книгами про Майдан, які презентувала бібліотекар відділу обслуговування Віньковецької ЦРБ О.Шпак.

Цей зворушливий захід – посвята тим учасникам Революції гідності, які віддали найцінніше – своє життя – заради того, аби Україна та всі ми встали з колін, щоб почали змінювати свою державу, а наші діти та онуки дістали змогу гордо жити в оновлений, достойній країні.
Просмотров: 372 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0