Главная » 2018 » Січень » 11 » І в смерті обернувся до життя: В.Стус
18:52
І в смерті обернувся до життя: В.Стус
      Василь Стус… Поет. Правозахисник. Людина. Товариш. Філософ. Знайомий і Незнаний. Людина – символ, який боровся проти «духовної аномалії» та гідно вмирав за поневолену Україну.
       До 80-ї річниці від дня народження відомого «шістдесятника» для працівників Віньковецького районного центру зайнятості та  Віньковецького об’єднаного управління Пенсійного фонду України працівники Віньковецької ЦРБ провели  вечір-пам’ять «І в смерті обернувся до життя».
Бібліотекар відділу обслуговування користувачів Лариса Баранюк запропонувала учасникам заходу літературно-історичний екскурс про трагічний шлях поета, який був гідним свого покликання, і вкотре доводив, що людина, попри всі обставини, таки спроможна здолати свій страх.
      Яскравим доповненням розповіді ведучої стали хвилини поезії  В.Стуса (декламатор – Світлана Кушнір) і відеоматеріали із літературно-музичного проекту «Стусове коло», «Василь Стус. Хресна дорога» та з телевізійного проекту каналу СТБ «Нескорені. Стус». Особливо вразила глядачів  пісня «Прощай, Україно!»  у виконанні Сестер Тельнюк на слова та музику В.Стуса.
      Всі присутні мали змогу познайомитися з виданнями творів Василя Стуса та матеріалами про нього, представленими на книжковій виставці «Життя, покладене на вівтар свободи».
Просмотров: 311 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0