Главная » 2018 » Червень » 27 » Інформаційна година «Основний закон моєї держави»
15:19
Інформаційна година «Основний закон моєї держави»
Конституцію України було прийнято Верховною Радою України на її п’ятій сесії 28 червня 1996 р. Цей день тоді ж було проголошено державним святом українського народу, оскільки Конституція є основним законом держави, який визначає та закріплює підвалини всього суспільного життя, статус людини і громадянина, основи організації та принципи діяльності державного апарату України.
Цікаво, що першою вітчизняною конституцією вважається Конституція гетьмана Пилипа Орлика. Ми можемо пишатися тим, що ця Конституція, прийнята 5 квітня 1710 року, була однією з перших у Європі та світі, адже конституцію Сполучених Штатів Америки було схвалено лише 1787 року, конституцію Франції та Польщі – 1791 року, конституцію Російської імперії – 1905 року.
27 червня з нагоди 22-ї річниці прийняття Конституції України у залі засідань Віньковецької РДА було проведено інформаційну годину «Основний закон моєї держави», у якій прийняли участь перший заступник голови райдержадміністрації В.Лужняк, голова районної ради А. Ходюк, селищний та сільські голови, представники трудових колективів підприємств, установ та організацій району. 
Ведучі заходу Богдан Волковинський та Валерія Жук здійснили  короткий історичний екскурс  у становлення і розвиток конституційного процесу.
Перший  заступник голови райдержадміністрації В.Лужняк, голова районної ради А. Ходюк  привітали присутніх зі святом та вручили кращим працівникам району грамоти районної державної адміністрації та районної ради.
Музичні вітання для учасників урочистостей прозвучали від Наталії Шевчук, методиста РБК, і ансамблю сопілкарів  Віньковецького НВК під керівництвом Евеліни Хомишеної.
До Дня Конституції України Віньковецька ЦРБ підготувала тематичну книжкову виставку «Конституція – оберіг нашої держави»,  яка була презентована у холі РДА.
 
Просмотров: 591 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0