Главная » 2013 » Липень » 16 » Інформаційна година по вивченню Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.
14:21
Інформаційна година по вивченню Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

15 липня 2013 року у залі засідань районної державної адміністрації відбулось навчання працівників апарату, управлінь, відділів, інших структурних підрозділів райдержадміністрації та осіб, зарахованих до кадрового резерву на посади державних службовців. Про Концепцію реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні виступила провідний бібліотекар Віньковецької центральної районної бібліотеки Кушнір  С. , яка підкреслила, що документ розроблено з урахуванням вимог Європейської хартії місцевого самоврядування, положень Програми економічних реформ «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». Проектом Концепції запропоновано напрями проведення реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, метою якої є підвищення якості життя людини за рахунок створення ефективної системи управління і забезпечення сталого територіального розвитку. Суть реформи полягає у розмежуванні повноважень між органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, удосконаленні взаємодії між ними, подоланні проблеми, коли повноваження органів місцевого самоврядування не відповідають їх завданням. Також йдеться про передачу повноважень на місця, посилення організаційної та фінансової самостійності територіальних громад – сільських, селищних, міських.. Вдосконалення місцевого самоврядування буде спрямоване, передусім, на формування відповідного законодавчого поля, створення умов для стимулювання місцевого розвитку.

Кушнір С. підкреслила, що реформування має відбуватись за умови проведення якісного діалогу з людьми, предметного, широкого обговорення в громадах Концепції. Важливу роль у цьому процесі мають відіграти органи виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Просмотров: 487 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0