Главная » 2014 » Січень » 23 » Історична година «Історичний урок єднання».
16:52
Історична година «Історичний урок єднання».
      День Соборності — свято України, яке відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.
      23 січня в рамках реалізації в регіонах завдань Президента України щодо забезпечення національної єдності та громадської злагоди (у контексті відзначення Дня Соборності та Свободи України і 95-ї річниці проголошення Акта Злуки) у читальній залі Віньковецької ЦРБ відбулася історична година «Історичний урок єднання».
     95 років тому був проголошений Акт Злуки УНР та ЗУНР, вперше було реалізоване гасло «Схід і Захід разом», яке з часом виявилося таким актуальним. Так, спираючись на заповітні мрії і широке волевиявлення обох частин українства, враховуючи об'єктивні історичні, політичні, духовні аспекти цього тривалого болісного процесу, постала єдина соборна Українська держава.
       Про вікове прагнення українського народу до свободи та єдності, доленосні події в історії нашої держави розповіла Л.Баранюк, бібліотекар Віньковецької ЦРБ.  
     

       День Соборності та Свободи – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. Він є історичним символом об’єднання України і, водночас загальним для всіх орієнтиром майбутнього. Суспільна, духовна і територіальна єдність України є найважливішою умовою для поступу та успіху нашої держави. Лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – розбудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України. Незалежно від партійної, релігійної, національної приналежності громадян, від регіону їхнього проживання – майбутнє України в соборності і свободі.
      Учасники заходу, працівники управління праці соціального захисту населення, керівники гуртків БДЮТ та користувачі бібліотеки переглянули документальні фільми «День Соборності і Свободи України», «Акт Злуки 22 січня 1919» та ознайомились із літературою, яка представлена на книжковій виставці «Живи, Україно, нам на радість».
Просмотров: 787 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0