Главная » 2013 » Січень » 22 » Історична година «Україна крізь віки»
16:47
Історична година «Україна крізь віки»
Тобі, Україно, мій мужній народе,
Складаю я пісню святої свободи .
Усі мої сили і душу широку,
Й життя я віддам до останнього кроку,
Аби ти щаслива була,Україно,
Моя Батьківщино!

      Соборність України – одна з важливих тем історії України. Для українського народу, віками позбавленого своєї власної державності та розірваного на частини між сусідніми країнами, дана проблема завжди була особливо болючою й неймовірно складною.

      22 січня у читальній залі Віньковецької районної бібліотеки для дітей відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Соборності та Свободи України. Учасниками заходу були голова районної ради Віктор Іванович Бурківський, заступник голови районної державної адміністрації Анатолій Петрович Ходюк, представники державних служб та організацій селища.
       З вітальним словом виступив голова районної ради Віктор Іванович Бурківський, який наголосив, що знання історії має вирішальне значення в житті кожної людини.

       В ході історичної години «Україна крізь віки», ведучі С.Кушнір, провідний бібліотекар відділу обслуговування Віньковецької ЦРБ, та О.Янкевич, методист Віньковецького РБК, ознайомили присутніх із історичними подіями, що передували доленосному проголошенню 1919-го року Акту злуки УНР та ЗУНР. Поезії, в яких лунала ніжність та любов до України, декламували учні Віньковецького НВК Богдан Волковинський та Валерія Жук.

           

Просмотров: 822 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0