Главная » 2020 » Січень » 28 » Я хочу правді бути вічним другом...
16:26
Я хочу правді бути вічним другом...
   8 січня виповнилося б 85 років відомому українському поету Василю Симоненку – одному з найяскравіших представників покоління «шістдесятників», який увійшов в історію вітчизняної літератури як визначальна постать боротьби за державний і культурний суверенітет України другої половини ХХ ст. З цієї нагоди для працівників територіального центру соціального обслуговування Віньковецького району було проведено літературну ремарку «Я хочу правді бути вічним другом: В.Симоненку – 85».
    Бібліограф-краєзнавець М.Жук розповіла присутнім про важке та, на жаль, коротке життя Василя Симоненка. Улюбленцю багатьох поколінь, українському журналісту-дисиденту, поету-шістдесятнику, знаковій постаті другої половини минулого століття, лауреату Національної премії України імені Тараса Шевченка волею долі судилося стати поетом пробудженої совісті, витязем української поезії. Хоч він і пройшов коротку життєву дорогу, його поезія пройнята таким потужним громадянським пафосом, що її могли почути не тільки друзі та вороги, а й пересічні українці.
    Вірші поета, продекламовані Л.Баранюк, бібліотекарем ЦРБ, розповіді про нього викликали у присутніх непідробні емоції, адже цей письменник своєю творчістю проникає у душі людей. Наче нічого нового, невідомого читачеві не говорить поет. Але його творчість змусила присутніх замислитися над таким простим і таким складним питанням:
    «Ти знаєш, що ти – людина?
    Ти знаєш про це чи ні?»
     Справжньою окрасою літературної ремарки стала пісня «Вона прийшла» в майстерному виконанні Ігоря Кукурудзи, викладача Віньковецької дитячої школи мистецтв, на слова В. Симоненка і власну музику .
    Крім того, учасникам заходу презентувались книжкова виставка «Я воскрес, щоб із вами жити», яка ознайомила з  поетичними збірками В.Симоненка та літературою про життєвий та творчий шлях поета.
    
Просмотров: 264 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0