Главная » 2020 » Січень » 2 » Я воскрес, щоб із вами жити…
13:01
Я воскрес, щоб із вами жити…
    85-річчю від дня народження видатного українця, поета-шістдесятника присвячена книжкова виставка-пошана «Я воскрес, щоб із вами жити…», що діє на відділі обслуговування центральної районної бібліотеки. Василь Симоненко – Особистість, ім’я якої стало нашою літературною історією, частиною нашої духовності.
    З глибини народного життя вийшла поезія Василя Симоненка. З мужності народу, з горя його і його звитяжної боротьби виспівалась вона. Звідси той дух непереборний, яким вона пройнята, звідси та розпашіла пристрасть, яка буяє в ній. Вітер часу не остудив Симоненкових поезій, вогнем душі жевріють вони і сьогодні, як і тоді, коли вперше так жагуче й неповторно вибурхнулись у світ.
    Серед творчого доробку поета – збірки «Земне тяжіння», «Тиша і грім», «На схрещених мечах», «У твоєму імені живу...», які сьогодні справедливо можемо називати класичними. Велику популярність мали його самовидавні поезії, що підносили національну ідею як частину загальнолюдських ідей і поклали початок українському рухові опору 1960-70-их pp. А ще в спадщині Василя Симоненка – оповідання, казки, публіцистика, літературна критика, а також безцінні щоденникові записи та листи,  в яких жива, ніким не відредагована літературна (і не тільки!) історія 60-х років.
    Запрошуємо переглянути-виставку пошану у нашій бібліотеці!
Просмотров: 277 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0