Главная » 2017 » Жовтень » 13 » Ярмарка професій
10:53
Ярмарка професій
    У четвер, 12 жовтня, хол районного кінотеатру "Заслав'я" нагадував й справді галасливий ринок, де дійсно яблуку не було і впасти. Майбутні випускники з`їхалися з усіх навчальних закладів Віньковеччини на вже традиційний захід – "Ярмарку професій", яку щорічно проводять спеціалісти місцевого центру зайнятості. Своєрідну роль продавців виконували представники вишів, коледжів, училищ зі всієї області. Як і годиться, вони розвалювали свій "товар" на всі лади, застосовуючи для цього сучасні гаджети, креативні рішення (студенти медучилища, приміром, у білих халатах вимірювали тиск усім охочим, ненав’язливо, рекламуючи свою "альма-матер"), щедро роздаючи буклети з різноманітною інформацією.
    Працівники Віньковецької центральної районної бібліотеки теж внесли свій внесок у це дійство, підготувавши тематичну книжкову виставку "Знайди своє покликання" та відрядивши свого спеціаліста – Ш.Ж.Юськову – для ведення заходу. 
    Більше години мали школярі, аби поспілкуватися з гостями індивідуально. Офіційна ж частина проходила у кінозалі, що ледве-ледве вмістив усіх присутніх. Перед початком презентації до майбутніх студентів звернулися заступник голови райради В.В.Ящук, начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА В.О.Арсенюк, та номінальний господар, організатор О.В.Троян – директор районного центру зайнятості. Виступи посадовців, віддамо їм належне, були короткі за часом і насичені за містом. Усі вони підкреслювали важливість моменту, закликали серйозно поставитись до вибору професій, що стане запорукою їхньої успішності.
   І ось на сцену один за одним підіймаються викладачі, студенти Ярмолинецького професійного ліцею, Шепетівського медичного училища, Хмельницького торгівельно-економічного коледжу, Чемеровецького медичного коледжу, Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, Національної Академії Державної прикордонної служби України, Кам'янець-Подільського національного університету ім. І.Огієнка, Кам'янець-Подільського індустріального коледжу, Хмельницького економічного університету, Хмельницького ВПУ 4, Хмельницького інституту соціальних технологій університету "Україна", Хмельницького інституту Міжнародної академії управління персоналом, коледжу Подільського Державного аграрно-технологічного університету, Хмельницького ВПУ 25, Університету економіки і підприємництва.
   Використовуючи слайди, рекламно-агітаційні ролики, вони розповідають про переваги своїх закладів, на всі лади хвалять умови навчання й відпочинку, переконують, що «крутіше» їх немає. За 5 хв., відведених на презентацію, на голови слухачів – потенційних студентів – обрушуються гігабайтові обсяги інформації, які ось так, у реальному часу, сприйняти майже не можливо. Та то не біда, адже завжди можна скористатись послугами мережі Інтернету, де не сайтах вподобаних закладів є набагато більше даних. Головне, присутні отримали своєрідну інформацію для роздуму, що допоможе зорієнтуватися у морі вищої та професійної освіти.
    У плані «розвантаження» мізків доречною була завершальна частина. Обравши за тему все ту ж роботу, команди КВК Віньковецького, Зіньківського, Дашковецького НВК продемонстрували і веселість і кмітливість, викликаючи у глядачів і сміх і оплески. Важко було визначити переможців, але компетентне журі все ж віддало перевагу віньківчанам.
    Проте всі учасники отримали смачні тортики, солодку воду, та набори продукції нашого сироварного заводу, керівництво якого надало їх безкоштовно.
   А Наталія Шевчук, методист РБК,  подарувала залу запальну українську пісню.
    
Просмотров: 596 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0