Главная » 2018 » Січень » 19 » Книжкова п’ятниця: книга про війну, якої не мало бути
08:22
Книжкова п’ятниця: книга про війну, якої не мало бути
20 січня відзначається День пам’яті захисників Донецького аеропорту. У цей день три роки тому впали стіни Донецького аеропорту. Кіборги героїчно захищали стратегічний об’єкт 242 дні. За цей час 200 українських бійців загинули, ще півтисячі отримали поранення. Аеропорт обстрілювали з артилерії, «Градів», мінометів і танків, працювали снайпери. Кіборгами нескорених українців назвали самі терористи. Мовляв, тільки роботи здатні вистояти в таких нелюдських умовах.

Лойко, Сергій
    Аеропорт
. Головна книга про війну, якої не мало бути, і про героїв, які хотіли жити, але вмирали: роман / Сергій Лойко. - Нова допов. версія. - Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2016. - 373, [1] с.

«Аеропорт» — роман відомого американського військового кореспондента Сергія Лойка. В основу книги покладено героїчні події оборони Донецького аеропорту військовослужбовцями Збройних сил України та добровольцями у вересні 2014 — лютому 2015. Окрема глава роману присвячена анексії Криму Росією у березні 2014 року.

«Аеропорт» — це головна книга про війну, якої не мало бути і про героїв, які хотіли жити, але вмирали… Це не хроніка і не розслідування, а художній нарис, заснований на реальних фактах. У книзі багато персонажів, багато переплетених драматичних сюжетних ліній. Роман не тільки і не стільки про війну. Він і про любов, про зраду, пристрасть, ненависть, лють, ніжність, відвагу, біль і смерть. Тобто про наше сьогоднішнє й учорашнє.
Просмотров: 409 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0