Главная » 2016 » Червень » 16 » Книжково-ілюстративна виставка-календар: «Конституція України у часі, джерелах і постатях»
15:07
Книжково-ілюстративна виставка-календар: «Конституція України у часі, джерелах і постатях»
 28 червня Україна відзначає державне свято - День Конституції України. Цього дня у 1996 році на ранковому засіданні Верховна Рада України прийняла новий Основний закон країни - першу Конституцію незалежної української держави, яка стала важливим етапом в українському державотворенні та законотворчості, у розвитку українського суспільства.    

У різні періоди існування українського народу були спроби отримати юридичне оформлення держави. Ще в період Київської Русі на віче укладалися договори між князем і народом, князем і його дружиною, що відображено в різних редакціях «Руської правди». У новий час особливу роль у формуванні конституційних ідей в Україні відіграла Конституція, створена Пилипом Орликом, ставши в Європі першим подібним документом.

Напередодні державного свята в Віньковецькій ЦРБ пропонується до перегляду книжково-ілюстративна виставка-календар: «Конституція України у часі, джерелах і постатях».
Ми сподіваємось, що запропонована книжкова виставка допоможе усім бажаючим розглянути основні етапи становлення та розвитку Конституції України.
  Тож запрошуємо до перегляду всіх бажаючих.
Просмотров: 470 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0