Главная » 2014 » Червень » 20 » Книжково-ілюстративна виставка-пам’ять "Війна далека… Але пам'ять з нами "
15:21
Книжково-ілюстративна виставка-пам’ять "Війна далека… Але пам'ять з нами "

        Війна далека… Але пам'ять з нами 

       Під такою назвою у читальній залі діє книжково-ілюстративна виставка-пам’ять, приурочена до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Війна на зустріч молодому дню 
Із гуркотом, із брязкотом котилась,
Лавиною металу і вогню
На нашу землю й долю навалилась...

       22 червня - День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи. Важко уявити масштаб випробувань, болю і горя, що випали на долю минулих поколінь. Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день війська гітлерівської Німеччини вторглися на територію Радянського Союзу, порушивши Договір про ненапад. Розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу, яка забрала життя кожного п'ятого співвітчизника.

      У День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни українці згадують усіх тих, хто поліг на полі брані, кого замучили у концентраційних таборах, кого розстріляли у в'язницях і таборах НКВС, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша Вітчизна була вільною від будь-якого завойовника.

       Тому всі, хто став для нас прикладом беззавітної любові до Вітчизни і свого народу, незламної волі і героїзму, живуть у вдячній пам'яті народів. Це пам'ять про подвиги, здійснені на полях боїв з агресором, пам'ять про тих, хто вершив історію, прийняв смерть заради Перемоги, заради Батьківщини, заради майбутнього. Повага й шана до них передаються з покоління в покоління. 

       В рамках відзначення Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні, працівники Віньковецької ЦРБ організували книжково-ілюстративну виставку-перегляд «Війна далека… Але пам'ять з нами».

       На експозиції представлено такі видання: збірник «Україна і український народ у Другій світовій війні» (в 4-х кн.), двохтомник історичних нарисів «Україна в Другій світовій війні: погляд з ХХІ століття», книги пам'яті України «Безсмертя» та «Подвиг на віки», «Україна в полум'ї війни. 1941-1945», М. Коваль «Україна в Другій світовій і Великій Вітчизняній війнах (1939-1945 рр.)», І. Мукольский, О. Лисенко «Звитяга і жертовність: українці на фронтах Другої світової війни», Ф.Людний «Дорогами війни», І. Патриляк, М. Боровик «Україна в роки Другої світової війни», В.Пеунов «Війна очима солдата», «Ніхто не забутий, ніщо не забуто» та інші.

       Тож запрошуємо усіх до перегляду виставки, тим самим віддаючи шану всім українським борцям, які в час воєнного лихоліття визволяли рідну землю від фашистських загарбників. Згадуючи жертв ІІ світової війни, пам'ятаймо і шануймо сьогоднішніх Героїв, які борються за вільну, унітарну, незалежну українську державу та зробімо все від нас залежне, щоб в ХХІ столітті на полі бою не гинули наші воїни та мирні люди, щоб чобіт загарбника не топтав нашу землю.

       Схилімо голову перед мільйонами невинних жертв. 

       Слава їм, вічна і світла пам'ять!

Просмотров: 501 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0