Главная » 2013 » Червень » 27 » «Конституція України: правові засади та механізми реалізації»
11:57
«Конституція України: правові засади та механізми реалізації»
           Таку назву носить правнича година, приурочена до Дня Конституції, яку організували і провели 27 червня працівники Віньковецької центральної районної бібліотеки перед працівниками культури району.
         28 червня 1996 році Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення, на світовий досвід, прийняла Основний Закон України – Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства.
            Конституційні традиції притаманні нашій державі з давніх-давен. Саме український народ першим у Європі створив конституцію, яка відома під назвою «Конституція Пилипа Орлика». Її прийняття стало одним з найважливіших етапів в історії України. Закон закріпив всі правові основи нашої незалежної країни, її територіальну цілісність і суверенітет, забезпечив права громадян, сприяв подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
            Конституція України – це шлях до утвердження української державності, це документ свобод і порядку, національного духу, єдності і соборності. Саме конституція, конституційні норми, а також зміни та доповнення, що вносяться до них, складають теоретичну конституцію країни. Цей закон має народний характер: виражає інтереси громадянського суспільства і повинен служити йому. 
              Про це йшлося у виступах працівників центральної районної бібліотеки С.Кушнір та Ш.Юськової.
                       

          Учасники правничої години, приуроченої до Дня Конституції, ознайомилися з книжково-ілюстративною виставкою «Конституція України – фундамент правової держави», яку організували працівники бібліотеки. Запрошені мали змогу переглянути книжкові видання з фондів бібліотеки, а також газетні та журнальні публікації на цю тему. Матеріали виставки не залишили нікого байдужим.
              
Просмотров: 613 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0