Главная » 2013 » Вересень » 18 » Літературна година «На шлях народності»
08:52
Літературна година «На шлях народності»
      18 вересня у читальній залі Віньковецької ЦРБ відбулась літературна година «На шлях народності», присвячена 90-річчю від дня народження Сизоненка Олександра Олександровича – прозаїка, публіциста, есеїста, кіносценариста.
Уже перші публікації його творів засвідчували: в українську літературу прийшла особистість із власним баченням світу і людей, з виразним образним мисленням.
      Олександр Сизоненко належить до повоєнного покоління українських письменників, більш того, до покоління, яке не тільки бачило, а й пережило страхіття війни, бо зазнало й окупації, і фронтового життя встигло сьорбнути вдосталь. Він, учасник Великої Вітчизняної війни, нагороджений медалями. 
      На сторінках більш як 40 книжок О. Сизоненка і мелодії степового безмежжя рідної Новоолександрівки, і героїзм фронтовиків, і самовіддана праця корабелів-чорноморців - не випадкові сюжети, а епізоди життя письменника.

      
      Ведуча заходу Ш.Юськова, бібліотекар І кат., ознайомила присутніх з життєвим шляхом письменника, його творчим доробком. Розповіла про найновіший твір – роман «Валькірії не прилетять (Берлінські хроніки)» (2011), що утверджує ідеали гуманізму та прощення колишніх ворогів із відстані історичної перспективи.
       Велич письменника Олександра Сизоненка не скороминуща, адже лишає нащадкам образи людей — талановитих, чесних, добрих серцем, великих трударів.

Просмотров: 485 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0