Главная » 2016 » Січень » 6 » Літературна година «Світ добра і правди Василя Горбатюка»
14:09
Літературна година «Світ добра і правди Василя Горбатюка»
   З любов’ю і добром іти до людей, нести зігріте душевним теплом слово людям — то життєве й творче кредо письменника Василя Івановича Горбатюка, якому в ці січневі дні року 2016-го виповнюється 60.
   
Його життєвий шлях розпочав свій відлік якраз у Новий рік — 1 січня 1956-го — в простій селянській родині одвічних хліборобів, котрі трудилися й жили на цій великій прекрасній землі, яка давала їм і силу, і наснагу, і талант. Так, і талант. Бо талант у Василя Горбатюка справді непересічний, щедрий і плодовитий. Він розкривався впродовж років і десятиліть, широчінь і глибина його воістину захоплюють, вселяють упевненість у тому, що з часом, попри буревії та грози, не зміліють життєдайні джерела творчих набутків письменника, і з-під невтомного пера його з’являтимуться все нові й нові гостросюжетні, психологічно наснажені, сповнені ліризму й глибокого патріотизму, любові до рідного краю, землі Подільської, до України романи, повісті, оповідання. Він продовжуватиме дарувати їх людям, як робив і робить це нині. Робить з любов’ю і добром у серці.
   Невже таки 60? Адже ще зовсім, зовсім недавно він по-юнацьки прудко бігав аудиторіями Кам’янець-Подільського державного педагогічного інституту, який нині став національним університетом і з радістю відчиняє свої двері перед колишнім студентом, а тепер уже відомим в Україні майстром слова, очільником Хмельницької обласної (обласної ж!) письменницької організації, автором цілої низки творів, серед яких високо поціновані читачами романи «Кручі», «Ще настане ваша пора», «Слово і меч», повісті та оповідання «Ясен-дерево», «Золоті кораблі», «Бігли коні», «Безголов’я», «Де починається Гольфстрім», глибоко патріотичні, наскрізь пройняті національною ідеєю «З-під трави забуття», «За тебе, свята Україно!», «Тенета 30-х» та інші.
   Саме  життєвому  шляху та творчим здобуткам присвячена літературна година "Світ добра і правди Василя Горбатюка", яка відбулася у 4 січня у читальній залі ЦРБ. Учасники заходу ознайомились із сторінками біографії і  творчістю видатного письменника Поділля. Переглянули книжкову виставку "Золоті кораблі Василя Горбатюка".

      
Просмотров: 473 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0