Главная » 2017 » Березень » 15 » Літературна виставка «Поезія, то щирість душ великих»
16:35
Літературна виставка «Поезія, то щирість душ великих»
Поезія – то є людська душа,
То втілена в словах таємна мрія,
То усмішка дитини на устах,
Що словом душу матері зігріла.
Поезія – покликання душі,
Народжене природою самою,
То витвір Божий, то свята рушіль,
Що сповнена краси та щирої любові.
Нехай вона, зігрітая добром,
Омита кришталевою сльозою,
Думками сповнена приходить в кожен дім,
Живе в віках перлиною святою.
Т.Штирляєва
    Щорічне відзначення Всесвітнього дня поезії відбувається з 2000 року за рішенням 30-ї сесії генеральної конференції ЮНЕСКО. З нагоди цієї дати колектив Віньковецької центральної районної бібліотеки запрошує усіх бажаючих додати до чудового весняного настрою насолоду від поетичних творів відомих сучасних українських і зарубіжних авторів, чиї книги представлені на літературній виставці «Поезія, то щирість душ великих», яка діятиме до 22 березня.
    Поезія  може стати відповіддю на найгостріші та найглибші духовні запити сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї якнайширшу громадську увагу. Генеральний директор ЮНЕСКО Коїтіро Мацуура, звертаючись у березні 2003 року до міжнародної громадськості з нагоди Всесвітнього дня поезії, зазначив: «Поезія — це найважливіше культурне явище, всеосяжна мова, що передає внутрішнє прагнення людини жити разом з іншими і тим самим необхідна для зближення народів». Він закликав усі держави-члени, громадські організації та асоціації у Всесвітній день поезії задуматися про ту фундаментальну роль, яку грає поезія в діалозі між культурами — у діалозі, який є гарантом миру.
    Сьогодні, вже традиційно, у багатьох країнах світу з нагоди Всесвітнього дня поезії проходять літературні вечори, фестивалі, презентації нових книг, вручаються літературні премії. З 2004 року Всесвітній день поезії відзначається і в Україні. 
Просмотров: 444 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0